Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn ved Limfjorden fastholder forventningerne

Onsdag 21. oktober 2020 kl: 11:14
Share  


Af: Redaktionen

Selvom første halvdel af 2020 har været præget af uforudsigelighed og nedgang for store dele af erhvervslivet, er der efter første halvdel af 2020 optimisme hos Port of Aalborg - der driver den største havn ved Limfjorden. Ifølge havnens ledelse er selskabet kommet tilfredsstillende gennem første halvår og fastholder forventningerne til årets samlede resultat

- Resultat for første halvår af 2020 er et overskud på 23,2 millioner kroner, og det anser vi som tilfredsstillende. Omsætningen har været på 107,9 millioner kroner, hvilket blot er 0,9 millioner kroner lavere end sidste år, som var et flot rekordår, siger bestyrelsesformand og borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen (S).


Han peger på, at fordi det er lykkedes at justere en række omkostningsposter, viser resultatet af den primære drift en stigning på cirka 4,5 millioner kroner i forhold til 2019, 


- Vi har i første halvår af 2020 igangsat investeringer i udvidelse af vores nuværende multiterminal og ny jernbaneterminal med et større baglandsareal for at imødekomme den stigende efterspørgsel på arealer til oplagring af gods og godstransport på jernbanen. Og der er allerede indgået lejeaftaler på begge arealer, siger Thomas Kastrup-Larsen. 


Derudover er der i 2020 sat gang i byggeri af yderligere fire lagerhaller og byggemodning af en ny udstykning - Ankeret, der er en del af Green Hub Denmark. Det første areal på Ankeret er solgt til Aalborg Chokoladen, og i løbet af andet halvår af 2020 forventes yderligere byggeprojekter at gå i gang.


- Grundet effektiviseringen af driftsomkostningerne og de mange udviklings- og byggeprojekter, som vi allerede nu oplever efterspørgel på, fastholder vi vores forventninger om et positivt samlet resultat før skat på 50-55 millioner kroner i 2020, siger Thomas Kastrup-Larsen.


Udvikling af en digital tvilling
Det langsigtede fokus på udvikling påvirker også virksomheden internt. Port of Aalborg netop nu er i gang med udviklingen af en såkaldt digital tvilling, der som begreb dækker over en komplet digitalisering af havnens arbejdsprocesser og fysiske anlæg, så alle forhold er beskrevet via tekniske data og målinger.


- Nu mere end nogensinde før er vi blevet bevidste om, at digitalisering af virksomheder er helt afgørende i fremtiden, og hvis serviceniveau og udvikling skal opretholdes - eksempelvis i tilfælde som coronakrisen - så er den digitale tvilling et nødvendigt værktøj for os. Vi skal være i stand til at flytte fra det fysiske til det digitale domæne på kort tid og uden omkostninger eller tab af effektivitet og udviklingsmuligheder, siger Claus Holstein, der er administrerende direktør hos Port of Aalborg.


Ud over de interne systemer er Port of Aalborg også med i større eksterne projekter omkring generel automatisering af skibstrafik og godshåndtering. Det omfatter blandt andet et samarbejde med Aalborg Universitet og Center for Logistik og Samarbejde omkring en autonom havnebus. Derudover deltager Port of Aalborg i EU-projektet AEGIS, der handler om automatisering og digitalisering af havnedrift og nærskibstrafik.


Socialt og samfundsmæssigt ansvar
Mens Port of Aalborg er kommet tilfredsstillende ud af første halvdel af 2020, er det ikke tilfældet for alle virksomheder i lokalområdet, og hos Port of Aalborg er man bevidst om sit ansvar.


- Vi er én af byens store erhvervsaktører, og det stiller krav til os - til at vi tager socialt og samfundsmæssigt ansvar og bidrager til at fremme den positive udvikling i området, siger Claus Holstein og fortsætter:
 

- I 2020 har vi arbejdet intenst på at styrke og udvikle vores organiserede indsats på CSR-området, og med udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål arbejder vi med CSR som en strategisk ledelsesdisciplin og en ledelsesfilosofi i både drift og udvikling. Formålet er at skabe et bæredygtigt samfund med gunstige beskæftigelsesmuligheder, vækst, partnerskaber, innovation, tryghed og positive levevilkår for alle. Vi tror på, at vejen hertil er samarbejde mellem by, industri, forskning og havn, og derfor er partnerskaber et nøgleord for os.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Producenten af Årets Lastbil i Europa har hovedsæde i München
- Færgehavneområder får en overhaling
- Transport-virksomhed med speciale i specielle opgaver har taget ny selvkørende kran i brug
- Tysk transport- og logistik-koncern har åbent ny filial i Finland
- 62-årig bilist kørte frontalt ind i modkørende lastbil
- Erhvervs-organisation advarer mod pakkeafgift
- Vognmand giver plads til ny city-trailer i sin flåde
- Den tyske regering vil give tilskud til ophugning af lastbiler
- To lærlinge fra lastbilforhandler blev prist
- Lastbil brød i brand på vej over Storebæltsbroen
- Nærved Næstved kører vognmand ud med ny kranbil med hejs
- Stykgodscenter skubber på med ny tre-akslet pusher-trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst