Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Toldere finder ulovlige piller og tobak i dansk lufthavn

Fredag 25. september 2020 kl: 17:00
Share  


Af: Redaktionen

Toldere i Billund Lufthavn stoppede torsdag i sidste uge to indrejsende med knap 14.000 ulovlige piller og 10 kilo vandpibetobak. Sagen er overgivet til Sydøstjyllands Politi

De to indrejsende passagerer kom fra Sydeuropa. Da tolderne åbnede de to rejsendes bagage, fandt de i alt 13.920 stk. tramadol-piller og 10 kg vandpibetobak, der ikke var betalt told og afgifter for.


- Vi udtog de to personer til en stikprøve og fandt de mange piller og vandpibetobakken. Vi ser løbende vandpibetobak og ulovlige lægemidler i vores kontroller i lufthavne, men det er stykke tid siden, vi i Billund har haft et beslag i den her størrelsesorden. Det er et flot stykke arbejde tolderne har gjort, siger Preben Buchholtz, der er kontroldirektør i Toldstyrelsen.  


I Danmark er privat import af tramadol en overtrædelse af lægemiddellovgivningen. Når Toldstyrelsen tilbageholder ulovligt importeret medicin som tramadol, bliver sagerne som udgangspunkt overdraget til Lægemiddelstyrelsen.


- For tiden ser vi særligt meget tramadol både i lufthavne og i postcentre. Vores toldkontrol bygger på stikprøver, intelligente risikovurderinger og overvågning døgnet rundt. I samarbejde med politiet har vi fokus på tobak og lægemidler, siger kontroldirektør i Toldstyrelsen, Preben Buchholtz.


Tramadol er et smertestillende lægemiddel af opioid-typen og i familie med morfin. Tramadol anvendes til behandling af moderate til stærke smerter. Tramadol blev først markedsført som Tramal i 1977 af lægemiddelvirksomheden Grünenthal. Myndighederne i Sverige har siden 2007 betragtet Tramadol som narkotika.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lyntog stopper kun i Odense på vejen mellem Aarhus og København
- Kun nul-emmissionskøretøjer skal være fritaget for at betale maut
- 18-årige verden over skal kunne tage kørekort til lastbil og bus
- 149 busser i den tungere ende er sendt ud på vejene
- EU-projekt skal gøre europæiske lufthavne klar til CO2-neutral luftfart
- Rutebilstationen i Aarhus skal være køreklar i sensommeren 2021
- Politisk aftale sikrer ro om biobrændstoffer i 2021
- Aabenraa Kommune skærer i bybuskørslen
- Fredag 9. oktober 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Svensk rederi genindsætter ro/pax-færge
- Havarikommission vil have frontalkollisioner undersøgt
- Letbanetog kører først til Grenaa med halvtimesdrift i begyndelsen af 2022

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst