Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VEJEN MOD MERE BÆREDYGTIG TRANSPORT:

Pensionsbranchen melder klar til at investere i udbygning af elnettet

Torsdag 24. september 2020 kl: 20:38
Share  


Af: Redaktionen

S-Regeringen fremlagde torsdag sit udspil til, hvordan vejtransportområdet kan yde sit bidrag til et mere bæredygtigt energiforbrug - deriblandt et ønske om at øge antallet af elbiler i Danmark til 500.000 i 2030. Flere mere bæredygtige biler er en afgørende forudsætning for at nå målsætningen om en 70 procent CO2-reduktion i 2030, som et bredt flertal i Folketinget går ind for

Uanset det konkrete mål, så peger pensionsbranchen’s interesseorganisation, Forsikring & Pension, på, at der bliver behov for massive investeringer i det danske elnet for at understøtte de mange flere elbiler.


Forsikring & Pension understreger, at pensionsbranchen står klar med kapital til at investere i den infrastruktur, som skal understøtte omlægningen af den danske bilpark, hvis der sættes fornuftige og stabile rammer.


- Det er nødvendigt, at vi fremmer langt flere miljøvenlige biler, og det kræver massive investeringer i energiinfrastrukturen. De investeringer er den danske pensionsbranche klar til at se på, siger Kent Damsgaard, der er administrerende direktør i Forsikring & Pension.


- Massive investeringer kræver dog, at der bliver fastlagt stabile rammer. Vi tror på, at OPP-modeller kan være vejen frem, hvor private investorer bidrager med kapital og udførelse, mens ejerskabet af den kritiske infrastruktur samtidig forbliver offentligt, siger Kent Damsgaard videre.


Netop en bedre regulering af elnettet er blandt anbefalingerne i rapporten fra Finanssektorens klimapartnerskab.


Med S-Regeringens udspil torsdag, er der åbnet for et intensivt forhandlingsforløb mellem S-Regeringen og folketingets partier, som også kan ende med, at kravet til andelen af elbiler i den danske bilpark bliver forhøjet til mere end de 500.000 i 2030, der er nævnt i udspillet.


- Om det er 500.000, 750.000 eller endnu flere elbiler, som bliver målsætningen i aftalen, er svært at spå om. En ting er sikkert, energiinfrastrukturen vil have behov for massive investeringer for at kunne understøtte forøgelsen, og de investeringer er interessante for den danske pensionsbranche, siger Kent Damsgaard.


De massive investeringer melder pensionsbranchen sig altså klar med at bidrag til, hvis der sættes fornuftige og stabile rammer.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Elbiler er knap fem procent dyrere at køre i end benzinbiler de første fire år
- Kun nul-emmissionskøretøjer skal være fritaget for at betale maut
- Nye fremtidsrettede arbejdspladser kan ende i udlandet
- Fredag 16. oktober 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Web-side fra dækproducent skal hjælpe med at afdække muligheder for CO2-reduktion
- Japansk rederi vil sejle med el-drevne tanskibe
- EU-projekt skal gøre europæiske lufthavne klar til CO2-neutral luftfart
- I 2030 skal 30 procent af landets motordrevne køretøjer være elektriske
- Politisk aftale sikrer ro om biobrændstoffer i 2021
- Tysk transportkoncern har 41 små el-lastbiler kørende
- Politisk flertal er enige om lovkrav til træbiomasse
- Fredag 9. oktober 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst