Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederiorganisation byder styrket eksportindsats velkommen

Mandag 25. maj 2020 kl: 12:55
Share  


Af: Redaktionen

En ny eksport- og investeringspakke, der skal styrke danske virksomheders eksportmuligheder og arbejdspladser, er positiv for skibsfarten, lyder det fra organisationen Danske Rederier, der ser den nye eksportpakke som et kærkomment tiltag, der kan være med til at sparke dansk eksport i gang efter corona-tiden

- Vi er meget glade for, at regeringen nu griber fat i eksporten og dermed bidrager til at understøtte de over 800.000 arbejdspladser, der er tilknyttet dansk eksport. Dansk skibsfart er i frontlinjen på international handel og med de nye tiltag fra Udenrigsministeriet, får rederierne nu øgede muligheder for assistance, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier.

 
Hun fremhæver, at søfarten er Danmarks største eksporterhverv. Og med 70 procent af de samlede aktiviteter uden for EU er rederierne afhængige af frie handelsstrømme og åbne og velfungerende internationale markeder.
 

Lavere timepris har betydning
Et af de nye tiltag i eksportpakken er, at timeprisen for eksportrådgivning bliver sat ned, og der gives gratis akutrådgivning i op til 15 timer pr. marked om corona—situationen.


- Rederierne har mange aktiviteter på fjerne markeder, hvor der kan være brug for hjælp til eksempelvis at få ansatte ind og ud af landene. Derfor sætter vi pris på den ekstra håndsrækning, som nu kommer fra Udenrigsministeriet med billigere rådgivning, siger Anne H. Steffensen. 
 

De nye tiltag fra Udenrigsministeriet retter også blikket mod de handelspolitiske indsatser fra europæisk side. I en tid hvor meget af snakken går på, hvorvidt man som regional økonomi i stigende grad bør vende blikket indad, er man hos Danske Rederier meget tilfredse med at de nye tiltag fortsat har blikket rettet ud imod nye globale markeder.
 

- Det er positivt, at den nye eksport – og investeringspakke vil have et særligt fokus på en styrkelse af den internationale handelspolitiske indsats i EU. Vejen frem for dansk og europæisk erhvervsliv er ikke en øget regionalisering og mindre international samhandel. Tværtimod, siger Anne H. Steffensen
 

Interesserede kan læse mere om emnet her: 

Dansk eksport og arbejdspladser skal have støtte til at holde kursen


Og om indsatserne i eksport- og investeringspakken fra Udenrigsministeriet her:

Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havneoperatør testede selvkørende lastbil
- Rederi flytter håndtering af køle- og frysegods til Aarhus
- Rederi tilbyder gratis færgeture på alle hverdage
- Gode karakterer havner i havnen
- Tusinder af søfolk er rejst via Københavns Lufthavn
- Ny klimaplan fra EU-Kommissionen kræver C02-kvoter for skibsfarten
- Containermængden når nye højder i Danmarks største containnerhavn
- Rederi bruger kunstig intelligens til at spare på energien
- El-færge har fået nyt udseende
- Svensk rederi-koncern ser muligheder i lettisk havn
- Shipping-virksomhed fra Esbjerg får flere opgaver ved Rødby
- Skånsk havn med internationale færgeforbindelser fik en god start på 2021

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst