Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
RIGSREVISIONEN I BERETNING:

Kontrol med dyretransporter har været mangelfuld

Fredag 24. januar 2020 kl: 15:17
Share  


Af: Jesper Christensen

Kontrol med dyretransporter har været mangelfuld

Miljø- og Fødevareministeriet har ikke sikret, at der er gennemført en effektiv kontrol af lange grisetransporter i perioden 2008-2018. Det skriver Rigsrevisionen i et resumé af revisionens beretning om kontrollen med dyretransporter. Rigsrevisionen betegner det som utilfredsstillende

Konsekvensen af den mangelfulde kontrol har været en unødig stor risiko for, at grisene er kommet til skade eller er blevet påført lidelser under transporten.


- Da Statsrevisorerne bad Rigsrevisionen om at undersøge Miljø- og Fødevareministeriets kontrol med dyretransporter og sanktionering af overtrædelser, havde vi en formodning om, at kontrollen ikke var så effektiv, som den burde være. Det har vi desværre fået bekræftet. Det er afgørende for dyrenes velfærd, at Fødevarestyrelsen kontrollerer, om dyrene er egnede til transport. Og det er afgørende for branchen og for retsfølelsen, at transportører, der gentag- ne gange ikke overholder reglerne, sanktioneres hårdt, lyder Statsrevisorerne i deres bemærkning til Rigsrevisionens beretning.


Formålet med Rigsrevisionens undersøgelse har været at vurdere, om Miljø- og Fødevareministeriet har gennemført en effektiv kontrol af lange grisetransporter i perioden 2008-2018. I den forbindelse har Rigsrevisionen set på, om ministeriet har gennemført de kontroltyper, som ministeriet skal, herunder om kontrollernes indhold, placering og antal har fulgt den udvikling, der har været i risikobilledet og i omfanget af eksporten af grise på lange transporter. 


Derudover har Rigsrevisionen set på, om ministeriet har benyttet sine sanktionsmuligheder på området. Rigsrevisionen har særligt set på, om ministeriet har sanktioneret overtrædelser i overensstemmelse med forordningerne, den nationale lovgivning og ministeriets egne retningslinjer.


Baggrund og formål med undersøgelsen
EU’s transportforordning og kontrolforordning stiller krav om, at medlemslandenes myndigheder skal tilrettelægge en effektiv kontrol og sanktionere overtrædelser af reglerne. Indsatsen skal have en afskrækkende effekt over for de transportører, der ikke overholder reglerne.


Væsentligste resultater af undersøgelsen:
  • Miljø- og Fødevareministeriet har udført de typer af kontroller, som ministeriet skal, men stikprøvekontrollerne er ikke tilpasset udviklingen i antallet af grisetransporter og er heller ikke planlagt risikobaseret. Det finder Rigsrevisionen ikke tilfredsstillende
  • Miljø- og Fødevareministeriet har ikke gjort brug af alle sine sanktionsmuligheder, og ministeriet har ikke sikret, at transportører, der gentagne gange forbryder sig mod reglerne, er blevet sanktioneret effektivt. Det finder Rigsrevisionen utilfredsstillende

Rigsrevisionen satte gang i undersøgelsen i februar 2019 på baggrund af en anmodning fra Statsrevisorerne.


Beretningen om kontrol med dyretransporter kan hentes her:Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kurer- og pakkefirmaer i Tyskland blev tjekket
- Det er påkrævet med en snarlig aftale om Brexit
- Elektrisk transportminister skrev Danmarkshistorie
- Postkoncerns lastbiler tanker fossilfri biodiesel
- Fredag 25. september 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Politiet har anholdt udenlandsk tyvebande
- Godsmængderne var relativt upåvirkede af corona-tiden
- Virksomheder vil blive ramt af vejafgifter for lastbiler
- Lastbil- og busleverandør hædrer medarbejdere med ”Det Gyldne Rat”
- Fire-akslet med fire-hjulstræk har wirehejs
- Mejeri-koncern kører ud med elektrisk mælkebil
- Transportorganisation taler for intelligente kørselsafgifter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst