Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Virksomhederne investerer i nye biler

Fredag 24. januar 2020 kl: 11:33
Share  


Af: Redaktionen

Sidste år var tilgangen af nye personbiler og varevogne hos virksomhederne i Danmark den største nogensinde. Der blev købt og leaset 6,7 procent flere end i 2018. En del af fremgangen skyldes ifølge Dansk Byggeri, at leasing bliver mere og mere populært. Men gode konjunkturer og sænket registreringsafgift spiller også ind

- I 2015, 2016 og 2017 blev der år for år sat nye rekorder i erhvervslivets investeringer i nye biler. I 2018 bremsede virksomhedernes bilkøb op, men de helt nye tal for 2019 viser, at erhvervslivet sidste år igen slog rekord i bilinvesteringer. Så trods et ganske mættet marked, står det ikke helt galt til med virksomhedernes tro på fremtiden, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg.


Fra 2018 til 2019 steg antallet af nyregistrerede personbiler i erhvervslivet med 10,6 procent. Omvendt faldt antallet af nye vare- og lastbiler en smule, med 2,1 procent. Tilsammen giver det en stigning på 6,7 procent flere nyregistrerede person-, vare- og lastbiler i virksomhederne.


Byggevirksomheder er meget afhængige af biler 
Ifølge Danmarks Statistik, blev der i sidste år i alt registreret 93.898 nye personbiler og 37.685 nye vare- eller lastbiler i erhvervslivet.


- Danmarks Statistiks opgørelse af bilsalget til erhvervene er desværre ikke opdelt på brancher. Men det er velkendt, at bygge- og anlægsbranchen er den af de større brancher, som efterspørger flest varebiler. Ikke mindst fordi virksomhederne her er mest afhængige af at kunne transportere sig selv til og fra kunder og bruge bilen til at opbevare værktøj og materialer, siger Bo Sandberg.


Stadig flere leasede biler
At antallet af nyregistrerede biler i erhvervslivet i flere år er gået frem, skyldes ifølge Dansk Byggeri en tretrinsraket bestående af gode økonomiske konjunkturer, sænkede registreringsafgifter i 2016 og 2017, og at det bliver stadig mere populært at lease.


- Muligheden for at lease giver virksomhederne fleksibilitet til hurtigt at kunne tilpasse kapaciteten, siger Bo Sandberg.


Ifølge Danmarks Statistik udgjorde leasingbilerne 78 procent af alle nye personbiler i erhvervslivet sidste år, hvilket er en stigning fra 76,5 procent i 2018.


Lovgivning med tilbagevirkende kraft
I forbindelse med den nye finanslov for 2020, er reglerne for beskatning af leasede firmabiler strammet. Det sker med henvisning til, at skatten af personalegoder skal svare til skatten af almindelig månedsløn.


Bo Sandberg peger på, at stramningen af beskatning af leasede firmabiler gør det dyrere at drive virksomhed, og at en del af stramningen kommer til at virke med tilbagevirkende kraft.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vognmænd og transportkøbere viser stigende interessere for gas
- Kemikalieudslip fra lastbil udløste trafikale udfordringer
- Portluskerne er en længere fortælling værd
- Himmerlandsk vognmand valgte fire-akslet Volvo
- Lavere lokale hastighedsgrænser i byerne er emnet på høring
- Vognmand i Vissenbjerg valgte vogn med gående gulv
- Container-transportør tager to med brænstofbesparelser
- Energiselskab får ny markedsdirektør
- Italiensk trækker runder 1.000.000 kilometer med flere chauffører
- Elektrisk lastbil udløser spørgsmål om CO2-udslip og bæredygtighed
- EU afsætter 150 millioner euro til transport af vigtige medicinske artikler
- Randersvirksomhed sætter nye slidbaner på for Michelin

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst