Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Aftaler mellem bilforhandlere og ophuggere skal registreres digitalt

Mandag 6. januar 2020 kl: 03:00
Share  


Af: Redaktionen

Fra årsskiftet skal bilforhandlere og værksteder, der tager mod biler til skrotning, registrere aftaler digitalt med godkendte autoophuggere for at kunne tage imod skrotbiler. Men få dage inde i 2020 kan Miljøstyrelsen konstatere, at blot fem bilforhandlere har registreret en aftale

Overgangen til digitale skrotningsattester fra 1. januar 2020 betyder også, at aftaler mellem autoophuggere og forhandlere eller værksteder, der tager mod biler til skrotning, skal registreres i det nye digitale system - DUS (Digitalisering af Udbetaling og Skrotningsattest). Hvis aftalerne ikke bliver registreret, kan forhandlere og værksteder ikke starte en skrotningssag.


- Det er kun godkendte autoophuggere, der kan registrere forhandlere og værksteder i systemet. Derfor opfordrer vi bilforhandlere og værksteder til at få aftalerne registreret i samarbejde med den autoophugger, de samarbejder med, så de ikke risikerer at brænde inde med skrotbiler her i det nye år, siger Anne Elizabeth Kamstrup, der er kontorchef i Miljøstyrelsen.


Hos Miljøstyrelsen peger man på, at det er enkelt at oprette og registrere en aftale i det digitale system, som siden årsskiftet skal ske i det digitale system via virk.dk.

 
- Det er heldigvis ligetil at registrere aftalen i det nye digitale system. Alt du skal gøre som autoophugger er at gå ind i det digitale system, vælge "ny forhandler", indtaste forhandlerens navn eller CVR-nummer samt telefon og e-mail på forhandleren eller værkstedet og klikke godkend, forklarer Anne Elizabeth Kamstrup.
 

Når aftalen er oprettet, vil forhandleren eller værkstedet modtage en anmodning, som skal bekræftes med en medarbejdersignatur på virk.dk. Når aftalen er bekræftet, vil forhandleren eller værkstedet fremgå i systemet som "Forhandlere".
 

Måske-salg eller skrotningssag
Som noget nyt har Miljøstyrelsen indført en forsøgsordning - en såkaldt "måske salgs-ordning” - som åbner for, at forhandlere kan forsøge at sælge bilen videre, hvis forhandleren vurderer, at bilen er på grænsen til at være en skrotbil.

 
- Med ordningen kan forhandleren oprette sagen på to måder, når de tager imod en bil. Enten som en skrotningssag, hvis bilen skal direkte til skrotning, eller som en "måske salg-sag”, hvorefter forhandleren kan forsøge at sælge bilen inden for en frist på seks måneder, siger Anne Elizabeth Kamstrup.
 

Lykkes det ikke forhandleren at sælge bilen inden for tidsfristen, skal den registreres som skrottet, hvis skrotningsgodtgørelsen skal udbetales. Ved en måske-salgs-sag giver bilejeren forhandleren lov til at sælge bilen videre og fraskriver sig dermed skrotningspræmien. I begge tilfælde skal den senest registrerede ejer af bilen bekræfte med NemID.
 

Interesserede kan læse mere om den digitale skrotningsproces her:Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kurer- og pakkefirmaer i Tyskland blev tjekket
- Det er påkrævet med en snarlig aftale om Brexit
- Elektrisk transportminister skrev Danmarkshistorie
- Postkoncerns lastbiler tanker fossilfri biodiesel
- Fredag 25. september 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Politiet har anholdt udenlandsk tyvebande
- Godsmængderne var relativt upåvirkede af corona-tiden
- Virksomheder vil blive ramt af vejafgifter for lastbiler
- Lastbil- og busleverandør hædrer medarbejdere med ”Det Gyldne Rat”
- Fire-akslet med fire-hjulstræk har wirehejs
- Mejeri-koncern kører ud med elektrisk mælkebil
- Transportorganisation taler for intelligente kørselsafgifter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst