Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportorganisation er tilfreds med politisk enighed om øget forskning

Torsdag 7. november 2019 kl: 14:11
Share  


Af: Redaktionen

Onsdag blev alle Folketingets partier enige om at prioritere 1,5 milliarder kroner i 2020 til forskningen inden for blandt andet klimavenlig transport, omstilling af landbruget og til bæredygtige byer. Det vækker glæde hos transportorganisationen ITD, som ser store perspektiver i udviklingen af alternative drivmidler til den tunge transport

- Det er endnu uvist, præcist hvor mange midler der specifikt vil blive afsat til vejgodstransporten, men vi har noteret os, at den tunge transport er skrevet direkte ind som en af indsatsområderne i aftalen. Så det er vores klare forventning, at det også kommer til at afspejle sig i udmøntningen af midlerne, siger Lasse Kristoffersen, der er chefkonsulent i ITD, hvor man særligt æfter man sig ved, at der i alt vil være afsat 514 millioner kroner til energiteknologiske udviklings- og demonstrationsprogrammer i 2020.  
 

- Det er helt afgørende for den grønne omstilling af transport- og logistikbranchen, at man finder en eller flere holdbare alternativer til diesel, der i dag er den altdominerende energikilde til lastbilerne. Energibehovet er enormt, og vi kommer selvsagt ikke i mål med ambitionen om en fossilfri sektor, hvis ikke grønne drivmidler kommer til at spille en større rolle. Her ser vi forskning og udvikling som ét ud af mange vigtige værktøjer, siger Lasse Kristoffersen. 
 

Som led i sin Vækststrategi 2030 arbejder transportorganisationen ITD for, at forskningen i vejgodstransport bliver styrket i de kommende år. I den forbindelse er det efter ITD’s opfattelse afgørende, at der samtidig sker en fokuseret indsats for at omsætte forskningsresultaterne til konkrete værktøjer, der kan bruges af virksomhederne.
 

- ITD’s mål er, at der skal udarbejdes en styrket strategi for transportforskning i Danmark, som gør Danmark til et europæisk forskningshub inden for vejgodstransport og logistik med fokus på bedre logistikkoncepter og udvikling af konkrete styringsværktøjer, der kan understøtte og forøge effektiviteten i vejgodstransport- og logistikvirksomhederne, herunder fremme den grønne omstilling af de tunge transporter, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD. 
 

ITD arbejder også for, at der skal etableres et partnerskab mellem universiteter med ekspertise indenfor vejgodstransport og logistik, transporterhvervets uddannelsesinstitutioner, myndigheder, virksomheder og transport- og erhvervsorganisationer med henblik på løbende at tilpasse prioriteringer af forskningsindsatser, så der fremmes forsknings- og udviklingsbaserede projekter med fokus på vækst i dansk vejgodstransport og logistik og tilføres forskningsbaseret viden til erhvervet indenfor eksempelvis grøn omstilling. 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportorganisation vil have bro-selskab til at ændre rabat-ordning
- Energi-konkurrenter er gået sammen om nyt diesel-anlæg i Køge
- Færgerederi åbner rute uden om England
- Energiselskab udlover dusør for hjælp til opklaring af dieselolie
- Storebæltsberedskabet har fået sin nye avancerede brandbil
- Bruge nummerpladescannere til tjek af udenlandske køretøjer
- Partnerskab sigter på udvikling af brintfærge
- Skånsk havn har fået flere færgepladser
- Radikale afviser at støtte forslag om pakkeafgift
- Energiselskab opkøber danskproduceret "flydende el"
- Dansk-australsk partnerskab vil gøre tunge kranløft lettere - at håndtere
- Kørekortet kan komme med på mobilen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst