Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Distributør skifter til gas i Tyskland

Fredag 12. juli 2019 kl: 09:08
Share  


Af: Redaktionen

Distributør skifter til gas i Tyskland
De 35 gasdrevne Havi-køretøjer på distributionscenteret i Duisburg. (Foto: Scania)

Logistik-virksomheden Havi, der blandt andet leverer varer til burgerkæden McDonalds, har et samarbejde med svenske Scania om alternative brændstoffer til Havi’s lastbiler. Det betyder, at Havi snart vil have en af Tysklands største flåder af lastbuler, der kører på flydende gas - kun seks måneder efter at have introduceret de første gasdrevne køretøjer

Fornyligt leverede Scania ni gasdrevne lastbiler til Havi, så antallet af gasdrevne køretøjer på distributionscenteret i Duisburg er oppe på 35.


For at sætte skub i udviklingen frem mod lavere CO2-udledninger øger Havi samtidig sit netværk af tankstationer med flydende gas.


Lavere emissioner og mere støjsvage køretøjer
- Vores partnerskab med Scania er en succes og styrker vores førerposition, når det gælder bæredygtighed i logistiksektoren, lyder det fra Havi. 


Målet med partnerskabet er, at op til 70 procent af Havi's køretøjsflåde i 2021 skal være skiftet til alternative brændstoffer i flere af de europæiske lande, Havi opererer i.


Ud over at udlede færre emissioner er de gasdrevne lastbiler også mere støjsvage.


Disse fordele bliver stadig vigtigere i takt med, at udsigten til lavemissionszoner, vejafgifter og dieselforbud i europæiske byer bliver stadig større. 


- For vores kunder bliver det mere og mere vigtigt med bæredygtige forsyningskæder med de lavest mulige emissioner. Med vores flåde på flydende gas bidrager vi til at gøre vores kunders forsyningskæder og produkter mere bæredygtige, siger administrerende direktør Roland Schmidt fra Havi Logistics i Tyskland.


Voksende efterspørgsel på alternative brændstoffer
Efterspørgslen på bæredygtige transportløsninger vokser på det tyske marked. 


- Derfor er det vigtigt, at infrastrukturen af tankstationer med gas også udvikles for at bane vej for et mere bæredygtigt transportsystem, siger Stefan Ziegert, produktansvarlig for bæredygtige transportløsninger hos Scania i Tyskland og Østrig. 


- Når produktionen af bæredygtig biogas øges, kan den blandes med naturgassen, som er mere udbredt i dag. Biogas muliggør reduktioner af CO2-emissionerne på omkring 90 procent, påpeger han.


Tysklands netværk af tankstationer til flydende gas udvikler sig stadig langsomt. I november 2018 åbnede Havi derfor landets fjerde tankstation til flydende gas, og endnu en station skal efter planen åbne i starten af 2020. 


- Vores strategi om bæredygtige brændstoffer er blevet en succes, og det var altafgørende, at vi åbnede vores egne stationer, forklarer Torsten Oldhues, der er administrerende direktør for driftsafdelingen hos Havi.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kurer- og pakkefirmaer i Tyskland blev tjekket
- Det er påkrævet med en snarlig aftale om Brexit
- Elektrisk transportminister skrev Danmarkshistorie
- Postkoncerns lastbiler tanker fossilfri biodiesel
- Fredag 25. september 2020 ligger brændstofpriserne på følgende niveau
- Politiet har anholdt udenlandsk tyvebande
- Godsmængderne var relativt upåvirkede af corona-tiden
- Virksomheder vil blive ramt af vejafgifter for lastbiler
- Lastbil- og busleverandør hædrer medarbejdere med ”Det Gyldne Rat”
- Fire-akslet med fire-hjulstræk har wirehejs
- Mejeri-koncern kører ud med elektrisk mælkebil
- Transportorganisation taler for intelligente kørselsafgifter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst