Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Skattestyrelsen afslører snyd med vandpibetobak

Fredag 15. marts 2019 kl: 10:23
Share  


Af: Redaktionen

Skattestyrelsens kontrol med salg af vandpibetobak i 2018 afslører fejl hos 29 af 30 kontrollerede virksomheder. Skattestyrelsen har beslaglagt 8,7 ton tobak og opkrævet afgift for over 6,6 millioner kroner i 2018. Resultaterne får Skattestyrelsen ti at styrke kontrollen i 2019

I 2018 gennemført Skattestyrelsen 30 kontroller hos vandpibecafeer og kiosker, der sælger vandpibetobak. Kontrollerne afslørede fejl hos 29 ud af 30 virksomheder fordelt over hele landet og førte til en samlet afgiftsregulering på 6,6 millioner kroner. Især en enkelt sag skiller sig ud, idet den alene har ført til en regulering på 6,3 millioner kr.


-  Næsten ingen af de steder, vi kontrollerer, lader til at overholde reglerne. Når der er fejl hos 29 ud af 30 kontrollerede virksomheder, er det selvsagt en tendens, vi selvfølgelig må forholde os til, siger funktionsleder Hjørdis Klattrup, der er ansvarlig for kontrol med illegal import af punktafgiftspligtige varer og tilføjer:


- Det er både store og små partier tobak, vi finder. Fællestrækket er, at de lovpligtige stempelmærker mangler, at virksomhederne ikke kan dokumentere, hvor tobakken kommer fra, og at der ikke er betalt afgift.


Virksomheder, der sælger vandpibetobak enten i hele pakker eller som løsvægt - eksempelvis på en vandpibecafe - skal føre regnskab over køb og salg. Samtidig skal de kunne dokumentere, hvor partiet af vandpibetobak er købt, og at der er betalt den korrekte afgift. Kan virksomhederne ikke det, kan Skattestyrelsen vælge at beslaglægge tobakken og tilbageholde den, indtil afgiften er betalt. I 2018 beslaglagde Skattestyrelsen i alt 8,7 ton vandpibetobak, heraf 8,5 ton på en enkelt adresse.


Bøder og øget kontrol
Ud af de 30 kontroller, som Skattestyrelsen har gennemført, vurderes 26 tilfælde at være så alvorlige, at virksomhederne ud over en regning på tobaksafgift også kan risikere en bøde. Ved større overtrædelser bliver politiet desuden inddraget. Sagerne afventer fortsat afgørelse.


-  Vores kontrol viser, at vi har fat i et område, hvor der ikke er styr på afgifterne. Vi støder på en ”går den, så går den-tilgang” under kontrollerne, og det er selvsagt på ingen måde i orden. Når vi møder en branche med så massive problemer, så reagerer vi, og derfor skruer vi også op for kontrollerne i 2019, siger Hjørdis Klattrup.


Skattestyrelsens kontroller gennemføres typisk i samarbejde med politiet og Fødevarestyrelsen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportorganisation vil have bro-selskab til at ændre rabat-ordning
- Energi-konkurrenter er gået sammen om nyt diesel-anlæg i Køge
- Færgerederi åbner rute uden om England
- Energiselskab udlover dusør for hjælp til opklaring af dieselolie
- Storebæltsberedskabet har fået sin nye avancerede brandbil
- Bruge nummerpladescannere til tjek af udenlandske køretøjer
- Partnerskab sigter på udvikling af brintfærge
- Skånsk havn har fået flere færgepladser
- Radikale afviser at støtte forslag om pakkeafgift
- Energiselskab opkøber danskproduceret "flydende el"
- Dansk-australsk partnerskab vil gøre tunge kranløft lettere - at håndtere
- Kørekortet kan komme med på mobilen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst