Klik venligst

  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Pirater angreb norsk skib - og tog gidsler

Mandag 4. november 2019 kl: 14:04
Share  


Af: Redaktionen

Det norske fragtskib »Bonita« fra rederiet Ugland blev lørdag morgen angrebet af pirater ud for Benin i Guineabugten i det sydlige atlanterhav ud for Afrika, hvor det lå for anker. Ni af de ombordværende søfolk blev taget som gidsler af piraterne

- Det er frygteligt, at pirater er lykkedes med at angribe et norsk skib ud for Vestafrika og tage flere af søfolkene ombord som gidsel. Vores tanker går først og fremmest til de søfolk, der nu sidder fanget langt væk fra deres familier, siger Maria Skipper Schwenn, der er direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier.


Guineabugten er det område, hvor der i øjebikket er den højeste risiko for søfarende. Ifølge den seneste kvartalsrapport fra International Maritime Bureau, IMB, er 86 procent af de globale kidnapninger og 82 procent af de samlede gidseltagninger registret i det område. I de tre første kvartaler af 2019 blev 29 besætningsmedlemmer kidnappet i Guineabugten.


- Vores medlemmer gør, hvad de kan for at beskytte sig, når de sejler i de usikre farvande vest for Afrika. Men de har nået grænsen for, hvad de selv kan gøre. Og weekendens kapring viser jo desværre med alt tydelighed, at situationen er på vej ud af kontrol. Derfor er det utroligt vigtigt, at de vestafrikanske lande sammen med det internationale samfund sætter massivt ind for at højne sikkerheden i området, siger Maria Skipper Schwenn.


Organisationen Danske Rederier er løbende i dialog med både myndigheder og medlemmer om situation i det vestafrikanske farvand. Danske Rederier opfordrer rederierne til fortsat at tage deres sikkerhedsforanstaltninger, når de sejler i områder, der har problemer med pirateri.
 

Danske rederi-virksomheder har 10 procent af deres aktiviteter i Afrika. 


Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederiorganisation byder styrket eksportindsats velkommen
- Dansk eksport og arbejdspladser skal have støtte til at holde kursen
- Vestkysthavn har plads til andet end fisk
- Tidligere lukningstruet havn leverer overskud
- Sådan når vi 70-procents målsætningen i 2030
- Færgedriften er tilbage mellem Jylland og Samsø
- Transportkoncern i Esbjerg fremlægger rekordresultat
- Nordisk kapitalfond med fokus på infrastruktur vil investere i Esbjerg
- Væksten fortsatte hos den nordiske del af tysk transportkoncern
- Europa skal gå styrket ud af krisen
- Havnevirksomhed med hovedsæde i Fredericia leverer et tilfredsstillende resultat
- EU-landene bør forlænge rejsestriktionerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst