Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION OM EU’S CO2-REGLER FOR LASTBILER:

Regler er nødvendige og kræver indsats på flere fronter

Onsdag 20. februar 2019 kl: 10:18
Share  


Af: Redaktionen

EU’s ministerråd er sammen med EU-Parlamentet blevet enige om en aftale, der stiller krav til nye lastbilers CO2-udledninger. Vognmandsorganisationen DTL peger på, at det er nødvendigt med tiltag på EU-plan, hvis CO2-udledningen fra transporterhvervet skal ned

Aftalen betyder, at nye lastbiler skal udlede 15 procent mindre CO2 i 2025 og 30 procent mindre CO2 i 2030 i forhold til 2019. Kravene skal bidrage til at nedbringe udledningerne af CO2 i hele Europa og sætte skub i udviklingen af klimavenlige køretøjer.


DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard anser grænseværdierne for acceptable.


- Man må dog forvente, at kravene vil medføre øgede omkostninger. På den anden side er bilindustrien også godt på vej med udvikling af nye lastbiler drevet af nye drivmidler. Men samlet set vil det med stor sandsynlighed betyde at branchens omkostninger stiger, siger Erik Østergaard.


Kniber med infrastruktur i Danmark
Erik Østergaard anser det for en forudsætning for at opnå de fulde fordele af lastbiler med mindre emissioner, at der er en infrastruktur på plads til at levere renere brændstof, og det kniber det med i Danmark, mener han: 


- Der findes dårligt nok infrastruktur til andet end traditionelle diesellastbiler, og der udbydes af samme grund nærmest ikke andre typer biler på det danske marked. I dag er det således ikke en realistisk mulighed for en dansk vognmand at købe andet end en diesellastbil. De nye CO2-standarder vil selvfølgelig gøre disse diesellastbiler renere også, men der skal gøres en indsats på alle fronter for at opnå alle fordelene, fremfører Erik Østergaard.


Større effektivitet i Skandinavien
Samtidig peger DTL på, at kravene alene omfatter to- og treakslede biler og ikke som minimum fire-og eventuelt fem-akslede biler, og at godsvægten stopper ved 26,5 ton. Lastbiler i Danmark og de skandinaviske lande kører som bekendt med op til 40 ton eller mere.


- Det er helt afgørende at få et realistisk grundlag for vurderingen af udledningen af CO2, og det gøres ikke med urealistisk lav godsvægt, siger Erik Østergaard.


Han peger på, at det er vigtigt, at EU-regulering og krav tager højde for udviklingen i landtransporterhvervet i forhold til stadig længere og bredere biler og påhængskøretøjer, stadig større vægt, modulvogntog med videre, der øger effektiviteten og minimerer brændstofforbruget pr. transporteret ton.


Interesserede kan læse mere her:

Enighed i EU åbner for mindre CO2-udledning fra tunge køretøjer

Volvo Trucks vil skynde på udviklingen af mere klimavenlig transport

Udledningerne fra transportsektoren udgør ca. 25 procent af EU’s udledning og er stigende. Derfor er det nødvendigt med EU-tiltag for at fremme den grønne omstilling i transportsektoren i EU, mener et enig EU-Ministerråd og EU-Parlament.


Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fynsk vognmand kører ud med gående gulv
- Trækkeren skal trække et tungt læs
- Speditionsvirksomhed dømt for medvirken til ulovlig godskørsel
- Mercedes-Benz tog næste halvdelen i juli
- Svensk kurervirksomhed køber op i Danmark
- Blandt de lette er Medcedes-Bens den tunge
- De tunge varebiler er kørt frem med 110
- Aabenraa Kommune vil ændre ejerstrategi for havnen
- Antallet af nyregistrerede lastbiler steg med 73 procent
- Special-transportør i Sommersted kører ud med ny seks-akslet blokvogn
- Distributør skifter til gas i Tyskland
- Vognmand i Vestjylland har fået fire-akslet påhængsvogn med tip

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst