Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION OM EU’S CO2-REGLER FOR LASTBILER:

Regler er nødvendige og kræver indsats på flere fronter

Onsdag 20. februar 2019 kl: 10:18
Af: Redaktionen

EU’s ministerråd er sammen med EU-Parlamentet blevet enige om en aftale, der stiller krav til nye lastbilers CO2-udledninger. Vognmandsorganisationen DTL peger på, at det er nødvendigt med tiltag på EU-plan, hvis CO2-udledningen fra transporterhvervet skal ned

Aftalen betyder, at nye lastbiler skal udlede 15 procent mindre CO2 i 2025 og 30 procent mindre CO2 i 2030 i forhold til 2019. Kravene skal bidrage til at nedbringe udledningerne af CO2 i hele Europa og sætte skub i udviklingen af klimavenlige køretøjer.


DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard anser grænseværdierne for acceptable.


- Man må dog forvente, at kravene vil medføre øgede omkostninger. På den anden side er bilindustrien også godt på vej med udvikling af nye lastbiler drevet af nye drivmidler. Men samlet set vil det med stor sandsynlighed betyde at branchens omkostninger stiger, siger Erik Østergaard.


Kniber med infrastruktur i Danmark
Erik Østergaard anser det for en forudsætning for at opnå de fulde fordele af lastbiler med mindre emissioner, at der er en infrastruktur på plads til at levere renere brændstof, og det kniber det med i Danmark, mener han: 


- Der findes dårligt nok infrastruktur til andet end traditionelle diesellastbiler, og der udbydes af samme grund nærmest ikke andre typer biler på det danske marked. I dag er det således ikke en realistisk mulighed for en dansk vognmand at købe andet end en diesellastbil. De nye CO2-standarder vil selvfølgelig gøre disse diesellastbiler renere også, men der skal gøres en indsats på alle fronter for at opnå alle fordelene, fremfører Erik Østergaard.


Større effektivitet i Skandinavien
Samtidig peger DTL på, at kravene alene omfatter to- og treakslede biler og ikke som minimum fire-og eventuelt fem-akslede biler, og at godsvægten stopper ved 26,5 ton. Lastbiler i Danmark og de skandinaviske lande kører som bekendt med op til 40 ton eller mere.


- Det er helt afgørende at få et realistisk grundlag for vurderingen af udledningen af CO2, og det gøres ikke med urealistisk lav godsvægt, siger Erik Østergaard.


Han peger på, at det er vigtigt, at EU-regulering og krav tager højde for udviklingen i landtransporterhvervet i forhold til stadig længere og bredere biler og påhængskøretøjer, stadig større vægt, modulvogntog med videre, der øger effektiviteten og minimerer brændstofforbruget pr. transporteret ton.


Interesserede kan læse mere her:

Enighed i EU åbner for mindre CO2-udledning fra tunge køretøjer

Volvo Trucks vil skynde på udviklingen af mere klimavenlig transport





Udledningerne fra transportsektoren udgør ca. 25 procent af EU’s udledning og er stigende. Derfor er det nødvendigt med EU-tiltag for at fremme den grønne omstilling i transportsektoren i EU, mener et enig EU-Ministerråd og EU-Parlament.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst