Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Styrelse inviterer til Brexit-vejledning

Onsdag 6. februar 2019 kl: 14:05
Share  


Af: Redaktionen

For to år siden meddelte den britiske regering, at Storbritannien ønskede at forlade EU-samarbejdet. Officielt vil landet forlade EU 29. marts i år. Selvom EU og den britiske regering er blevet enige om en aftale, er aftalen endnu ikke godkendt i det britiske parlament, hvilket betyder, at der er stor usikkerhed om, hvordan eksempelvis handel og transport skal foregå mellem de 27 EU-lande og Storbritannien efter 29. marts i år

Uanset, hvad resultatet bliver - Storbritannien træder ud af EU med en aftale, eller Storbritannien træder ud af EU uden en aftale - vil det påvirke virksomheder, der i dag handler med eller transporterer varer til og fra Storbritannien.


Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen afholder derfor et åbent organisations- og virksomhedsrettet informations- og dialogmøde onsdag 20. februar om konsekvenserne af, hvad Storbritanniens exit - Brexit - vil betyde. Informationsmødet er målrettet virksomheder og organisationer indenfor styrelsens ansvarsområde. 


Hvis man som borger har spørgsmål til konsekvenserne af Brexit kan man skrive til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens Brexit-funktionspostkasse på brexit@tbst.dk.


Informationsmødet afholdes onsdag 20. februar fra klokken 13.00 - 16.00 hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen på Carsten Niebuhrs Gade i København.


Tilmeldingsfristen er fredag 15. februar.


På informationsmødet vil Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen informere om generelle såvel som sektorspecifikke konsekvenser. I samarbejde med Erhvervsstyrelsen oplyser Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen indledningsvist om de overordnede konsekvenser af Storbritanniens udtræden af det indre marked. Herpå afholdes parallelle sektorspecifikke sessioner indenfor områderne luftfart, vejtransport og byggeri. 


Konkret påtænkes følgende emner at blive berørt på de respektive sektorsessioner:

Luftfart: 
Security
Safety 

Markedsadgang: 
Facilitation - det vil sige forhold, der smidiggør civil luftfart for eksempel immigration og told
Passagerrettigheder

Vejtransport: 
International transport og CEMT-tilladelser
Kørekort og kvalifikationsbeviser
Køre-/hviletider
Typegodkendelser

Byggeri:
Materialer med videre.


Interesserede kan læse programmet for mødet her:


Såfremt man som virksomhed eller organisation ønsker at deltage i flere sessioner, skal man stille med flere deltagere. Der vil på hver session være mulighed for at stille spørgsmål til styrelsens respektive fageksperter. Selvom styrelsen på mødet vil bestræbe sig på at besvare alle spørgsmål om vilkårene for Storbritanniens udtræden og hvilke konsekvenser, det vil få for virksomhederne indenfor styrelsens ansvarsområde, skal der tages et forbehold for, at det på grund af den fortsatte uafklarede situation omkring Storbritanniens udtræden, kan være vanskeligt at besvare alle spørgsmål.


Hvis man inden informationsmødet vil forberede sig på, hvilke emner der kan være relevant for ens egen virksomhed i forbindelse med handel med lande uden for EU, har VLAK-Regeringen fået udarbejdet en Brexit-tjekliste. Tjeklisten kan, ved besvarelse af en række spørgsmål, give et overblik over, hvad man som virksomhed særligt bør være opmærksom, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale - det såkaldte no-deal scenarie.


Interesserede kan finde Brexit-tjeklisten her:Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern undlader at betale udbytte
- Frederikshavn og Oslo får atter en færgeforbindelse
- Havn på toppen af Jylland har fået ny bunker-operatør
- Færgerederi sejler mere bæredygtigt
- Forbuddet mod landgang fra krydstogtskibe forlænges
- International transportkoncern vil skære i CO2-udslippet
- Havn køre frem med fossilfrit brændstof
- Ny miljøvenlig bugserbåd skal erstatte “gudernes sendebud”
- Den nye havnedirektør i østjysk havn er begyndt på arbejde
- Ny krydstogtterminal må vente til bedre tider
- Godstransporten via havn i Nordvestvendsyssel er sejlet frem gennem corona-tiden
- Færgerederi forbereder sig til at sejle med passagerer igen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst