Klik venligst  
Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Prestigefuld turismepris kulminerer rekordår for krydstogtsbranchen

Fredag 23. november 2018 kl: 10:31
Share  


Af: Redaktionen

Med 1,1 millioner krydstogtgæster i 2018 har verdens største krydstogtrederier for alvor fået København og Danmark i kikkerten. Succesen sætter hele Danmark på verdenskortet og netværket CruiseCopenhagen hædres nu for indsatsen med brancheorganisationen Horestas turismepris, Maria-prisen

Prestigefuld turismepris kulminerer rekordår for krydstogtsbranchen
På ryggen af rekordåret 2017 slår 2018 alle tidligere rekorder med 1,1 millioner krydstogtgæster fordelt på ni danske havne med i alt 547 anløb. Alene i København gik over 868.000 gæster i land under dette års krydstogtssæson. CruiseCopenhagen har i denne sammenhæng været det samlende lokomotiv, som i over 25 år har skrevet på det krydstogteventyr, som nu kommer adskillige danske havne og destinationer til gode. 


Stifteren af CruiseCopenhagen og tidligere direktør i CMP, Copenhagen Malmö Port, Per Cilliborg Schmidt, var manden bag det fodarbejde, der lagde kimen til netværket og den succesbølge, der år for år bliver større i hele landet. Han er modtageren af Horestas personlige pris, der anerkender én, som har gjort en særlig indsats for at sætte Danmark på verdenskortet. Prisen er tidligere gået til blandt andre Susanne Bier og Rene Redzepi. 


- Det er på mange måder et unikt samarbejde på tværs af brancher og kommunegrænser, der er nøglen til successen, og som har skabt den stærke vækst, Danmark nu oplever. I netværket CruiseCopenhagen arbejder virksomheder, som til daglig er konkurrenter, sammen om at gøre den samlede krydstogtsomsætning i Danmark endnu større. Det sikrer vækst og arbejdspladser i hele Danmark, siger Søren Jespersen, som er bestyrelsesformand for CruiseCopenhagen.


CruiseCopenhagen blev etableret i 1992, og siden da er der sejlet mange skibe ind og ud af københavnske og andre danske havnebassiner. Krydstogtnetværket har også arbejdet på at udvikle krydstogtproduktet, og krydstogtskalenderen er spredt ud over mere end sommermånederne, så krydstogtsskibe lægger til kaj i Danmark hele året rundt. I år slår København ny jule-rekord, idet syv julekrydstogter anløber hovedstaden i de kommende uger.  


Per Cilliborg Schmidts visioner har for alvor fået vinger, og ifølge Søren Jespersen er eventyret slet ikke nået til sidste kapitel. 


- Ordrebøgerne på nye krydstogtskibe er rekordstore, og samtlige værfter, der bygger krydstogtskibe, melder totalt udsolgt i mange år fremover. Alene i 2017 kom 10 nye krydstogtskibe på markedet, og i 2018 er yderligere 16 nye krydstogtskibe sat i søen som følge af en markant forbrugerefterspørgsel. Men konkurrencen på det globale marked er benhård, og den stejle kurve over de søfarende gæster til Danmark kommer ikke af sig selv. Med den fornemme pris i ryggen vil vi i hele netværket fortsætte og intensivere vores indsats for at tiltrække de internationale krydstogtrederier, siger bestyrelsesformanden.


Krydstogtbranchen omsatte for ca. 1,5 milliarder kroner i 2017. Det svarer i beskæftigelse til ca. 2.000 årsværk.

 
Tidligere er Horesta's Maria-pris blandt andet givet til kokkene Rene Redzepi, Noma, og Rasmus Kofoed, Geranium, filminstruktøren Susanne Bier og sidste år gik anerkendelsen til Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i VisitAarhus.
Klik venligst

© Copyright 2019 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Udfasning af benzin- og dieselbiler i EU er på transportministerens liste
- Skibe og borerigge kan genbruges i Frederikshavn
- Bornholmslinjen er klar med næste års fartplan
- Politiet lægger op til øvelse på havet
- Molslinjen får bod for kunders utilfredshed
- Vindmølle på Hirtshals Havn blev overtegnet med over 100 procent
- Aarhus får besøg af hurtigsejlere
- - Vi kan skabe vækst og mindske Danmarks CO2-udledning med op til 70 procent
- To brancheforeninger smelter sammen til én
- Køge får nye havnekajer på en halv kilometer
- Ny lederuddannelse har maritimt fokus
- Færgefarten fortsætter fremdriften

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst

Klik venligstKlik venligst