Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ny standard skal gøre det lettere at vælge skib

Torsdag 13. juni 2024 kl: 12:15
Af: Redaktionen

Dansk Offshore og Danske Rederier har i samarbejde udarbejdet en ny bran­che­stan­dard for ”ma­ri­ne­ope­ra­tio­ner i offshore olie og gas”. Den skal blandt andet gøre livet lettere for rederier, der vil byde ind på opgaver i forbindelse med et havanlæg

Head of HSE i Esvagt, Hans Richard Pedersen, peger på, at den nye bran­che­stan­dard vil bane vej for øget sikkerhed og fleksibilitet.


- Det giver ro og klarhed, at vi er enige om standarderne, og vi betragter det helt klart som en form for yderligere kva­li­tets­sik­ring, siger Hans Richard Pedersen.


Også HSE og Skills Manager i Dansk Offshore, Søren Pedersen, er tilfreds med den nye standard, som vil lette samarbejdet mellem rederierne og offshore-operatørerne betydeligt.


- Den nye bran­che­stan­dard for ma­ri­ne­ope­ra­tio­ner i offshore olie og gas er resultatet af et målrettet samarbejde mellem en række forskellige aktører i vores organisationer. Vi kan nu glæde os over, at vi er lykkedes med at skabe en standard, der vil gøre det operationelle arbejde mere smidigt, siger Søren Pedersen.


Hos rederi-organisationen Danske Rederier, understrerger direktør for klima, miljø og sikkerhed, Nina Porst, betydningen af den nye standard.


- Der er en række krav til både sikkerhed, miljø og bemanding, man skal være opmærksom på, når man skal vurdere, om et skib er egnet til en opgave. Derfor håber jeg, at vores nye standard kan gøre hverdagen lidt lettere for de af vores rederier, der servicerer olieplatforme og andre havanlæg, siger Nina Porst.


Det har i forbindelse med udarbejdelsen af standarden været afgørende, at den sikrer en høj sik­ker­heds­stan­dard og også en funk­tions­ba­se­ret fleksibilitet, så skibe på andre flag har mulighed for at byde ind på de opgaver, der kommer i udbud fra et havanlæg.


- Vores nye bran­che­stan­dard sikrer et mere smidigt grundlag for hele of­fshore­in­du­stri­en. Rederierne kan lynhurtigt slå op, om deres skib imødekommer kravene i et udbud, og ligeledes kan offshore-operatørerne nemmere finde et skib, der passer perfekt til den opgave, de skal have løst. Så det er win-win, siger Nina Porst.


Bran­che­stan­dar­den understøtter de eksisterende og fortsat gældende regler på området.


Fakta om den nye bran­che­stan­dard:
  • Den nye bran­che­stan­dard gælder eksempelvis bugserbåde, for­sy­nings­far­tø­jer og redningsbåde, der udfører opgaver i forbindelse med boreplatforme eller andre havanlæg
  • Standarden definerer of­fshore­in­du­stri­ens fælles minimumskrav til sikkerhed, sundhed, miljø og bemanding for de anførte skibstyper


Interesserede kan se den nye Bran­che­stan­dard for ma­ri­ne­ope­ra­tio­ner i offshore olie og gas her:Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vejdirektoratet skal undersøge muligehederne for at genbruge dele af 3,2 kilometer lang bro
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Ø-havn får statsstøtte til udvidelse
- Aalborg-virksomhed har med succes testet maritimt brændselscellesystem
- Den maritime industri håndplukker startup-virksomheder
- Lastbilchauffører får lettere ved at parkere på østjysk færgehavn
- Det er en klog beslutning at bevare DIS-ordning
- Politisk flertal sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause
- - Det er en trist dag for dansk erhvervsliv
- El-færgeprojekt blev dyrere - byråd skal tage stilling til alternativ finansiering

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst