Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
INTERNATIONAL TRANSPORTKONCERN OM FN-MÅL:

Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde

Tirsdag 11. juni 2024 kl: 13:59
Af: Redaktionen

"For at nå FN's globale mål for bæredygtig udvikling (SDG) har vi brug for godt internationalt samarbejde og dialog, og vi har brug for et stærkt fokus på den bæredygtige omstilling". Sådan lyder det fra den tyske transport- og logistik-koncern, DB Schenker

DB Schenker skriver:

I 2023 er fokus på bæredygtighed blevet påvirket af krigene i Ukraine og på Gazastriben. Disse krige er ikke kun ødelæggende set fra et menneskeligt perspektiv, men har også haft en direkte såvel som langsigtet negativ effekt på miljøet og klimaet. I Ukraine viser rapporter, at flere vådområder er blevet ødelagt, hundredvis af dyrearter er i fare, og omkring 33 millioner tons CO2 er blevet udledt.

På trods af disse negative begivenheder har der været fremskridt i at nå vores mål. I USA omsættes beslutninger fra Inflation Reduction Act til handling, og vi kan se, hvordan store investeringer går til at reducere udledningen af CO2 i energisektoren, opgradering af elnettet, opgradering af bygningers energieffektivitet, samt nulemissionskøretøjer og deres infrastruktur.

Store investeringer går også til at forberede sig på ekstremt vejr, da det bliver mere og mere tydeligt, at passivitet vil være meget dyrt. I løbet af året besluttede USA og Kina at indgå i en dialog og et samarbejde gennem arbejdsgruppen om øget klimaindsats i 2020'erne. Arbejdsgruppen vil blandt andet fokusere på energiomstilling, cirkulær økonomi, lavemissionsstater og byer.

Asia-Pacific Climate Week blev afholdt i Malaysia i dagene 13.-17. november 2023. Her mødtes repræsentanter fra regionens regeringer, den private sektor, NGO'er, ungdomsgrupper og civilsamfundet for at opbygge nye partnerskaber og samarbejde om at håndtere klimaforandringerne. Resultaterne viser en fælles indsats for at øge ambitionerne og fremskynde indsatsen. Resultatet fokuserer også på at sikre en retfærdig energiomstilling og øget engagement fra civilsamfundet.

Behovet for substantielle tiltag og globalt samarbejde er vigtigere end nogensinde. Under dette års klimakonference COP 28 var det tid til at foretage en "global statusopgørelse", det vil sige at revidere de enkelte landes planer og resultater i henhold til Paris-aftalen. Konklusionen på statusopgørelsen er, at der er sket positive fremskridt i retning af at nå målet, men at vi stadig er et stykke fra. Komiteen på højt niveau for den globale statusopgørelse beskriver "det presserende behov for et paradigmeskifte, hvor man tager en holistisk tilgang til en vellykket håndtering af klimaforandringer, der fremskynder ambitioner, handling og støtte på tværs af dagsordenen". 

Den vigtigste succes på mødet var aftalen om at "fremskynde indsatsen for at udfase uændret kulkraft", "overgang væk fra fossile brændstoffer i energisystemer" og "fremskynde reduktionen af emissioner fra vejtransport ved udvikling af infrastruktur og hurtig udbredelse af nul- og lavemissionskøretøjer". 

En afstemning af, hvordan vi skal nå målene, og viden om vores mangler vil øge omstillingshastigheden.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Signalfejl blokerer togtrafikken mellem Vendsyssel og det øvrige Jylland
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Sporfornyelser lukker for togtrafik på flere hovedstrækninger
- Forligspartier sætter analyse af ny Lillebæltsforbindelse på pause
- Transportministre snakkede om nattogsforbindelse
- Fransk togoperatør åbner ny jernbaneforbindelse mellem Polen og Spanien
- Overhalingsspor ved Kalvebod indgår i ny aftale om EU-støtte
- Jernbaneforum markerer 150 år med en jubilæumskenference
- Tunge lokomotiver skal også gennem store eftersyn
- Tysk kombiselskab transporterede 815.467 lastbillæs - 15,9 procent færre end året før
- Politisk flertal sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst