Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
MIDT- OG VESTJYLLANDS POLITI:

Mange bilister kørte for stærkt forbi vejarbejdere

Torsdag 16. maj 2024 kl: 11:48
Af: Redaktionen

I alt 10 bilister kan forvente at skulle op til en ny teori- og køreprøve, hvis de vil beholde deres kørekort. Det er status efter, at Midt- og Vestjyllands Politi tirsdag i denne uge gennemførte en fartkontrol i forbindelse med et vejarbejde på Rute 26 i Salling. I alt noterede politiet 94 sager i løbet af de fire timer, fartkontrollen varede

Politiet gennemførte kontrollen en ATK-bil på baggrund af en henvendelse om, at der blev kørt hensynsløst ved et vejarbejde på hovedvejen i Salling. Klokken 10.28 tirsdag formiddag satte Midt- og Vestjyllands Politi måleudstyret i gang på Rute 26 (Brovej) nær Vium, der ligger omkring midtvejs mellem Skive og Sallingsund.


Politiet konstaterer på baggrund af i alt 98 sager på fire timer, at henvendelsen til politiet var velbegrundet. 70 bilister kan "nøjes" med en bøde, mens 14 kørte så stærkt, at de ender med at få et klip i kørekortet. 10 bilister overskred fartgrænsen så meget, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet. Det betyder, at de skal bestå en kontrollerende køreprøve - både en teori- og praktisk prøve - for at kunne beholde kørekortet.


Fartgrænsen i forbindelse med vejarbejdet er 50 km/t. Den bilist, der kørte hurtigst under politiets kontrol, blev målt til 87 km/t - 74 procent mere end det tilladte.
 

Ved vejarbejde er straffen hårdere
Folketinget besluttede i 2014 at fordoble bøden for fartforseelser i forbindelse med vejarbejde. Samtidig ændrede Folketinget grænsen for, hvornår man får en betinget frakendelse af førerretten. Det sker ved en hastighedsoverskridelse på 40 procent eller mere i forbindelse med vejarbejde - ellers hedder grænsen 60 procent.


Midt- og Vestjyllands Politi gør opmærksom på, at når politiet laver fartkontrol i forbindelse med et vejarbejde, tjekker kontrolløren altid både før og efter kontrollen, at skiltningen på stedet er i orden.
 

Man kan selv bede om en færdselskontrol
Bor eller færdes man et sted, hvor man mener, det ville være på sin plads med en trafikkontrol, kan man overveje at bruge ordningen "bestil en færdselskontrol" på politiets hjemmeside. 
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Bogie-trækker fra Holland kører for vognmand i Herrested
- Falster-vognmand fik nyt gående alu-gulv i foråret
- Chauffører kan lade op med gratis træning på truckstop ved Horsens
- City-trailer med gardiner har en enkelt aksel
- Ja til kloge løsninger - nej til mere bureaukrati
- Regeringen har lagt retningen for fremtidens erhvervsliv
- Skattesænkning kan sætte skub i generationsskifte hos vognmænd
- Økonomi og sundhed kan aflæses i lastbilernes alder
- El-drevne lastbiler er kommet i arbejde
- Danske lastbiler arbejdede det samme
- Tysk kombiselskab transporterede 815.467 lastbillæs - 15,9 procent færre end året før
- Tørring-vognmand trak tip-trailer med fire-aksler hjem fra Hedensted

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst