Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Skoleskib kan alligevel komme på to togter

Torsdag 7. december 2023 kl: 13:11
Af: Redaktionen

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) søger Folketingets opbakning til at tilføre yderligere 10 millioner kroner til Skoleskibet Danmark til næste år. Med ekstrabevillingen kan det 90 år gamle skoleskib stævne ud på to togter næste år, ligesomd et kunne i år og sidste år

Skoleskibet Danmark, der er bygget i 1932 og dermed har rundet 90 år, er ejet af staten og drives af den maritime uddannelsesinstitution Martec, som hvert år modtager et tilskud på 15,1 millioner kroner til formålet.


I Finanslov 2024 var der ikke afsat penge til, at Skoleskibet Danmark kunne komme ud på to togter - kun et enkelt. 


Derudover var der ubalance i driftsøkonomien, så Martec meldte ud, at Skoleskibet Danmark efter det første togt ikke længere ville komme ud at sejle med Martec ved roret.


Nu søger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M) Folketingets opbakning til at tilføre yderligere 10 millioner kroner i 2024, så flere unge kan stikke til søs med det traditionsrige skoleskib næste år. Ekstrabevillingen skal sikre, at skoleskibet kan drage ud på to togter i 2024.


Skibet har plads til 15 besætningsmedlemmer og 80 elever, som efter gennemført uddannelse kan søge beskæftigelse til søs eller søge videre til en række andre maritime uddannelser som eksempelvis skibsfører, skibsmaskinist eller maskinmester. Den tremastede fuldrigger bruges desuden til repræsentative formål for både den danske stat og dansk erhvervsliv.


- Skoleskibet Danmark skaber oplevelser for livet, stærke venskaber og nye karriereveje for mange unge. Det er samtidig en vigtig fødekæde til det blå Danmark, hvor der i øjeblikket er stor efterspørgsel på arbejdskraft. Derfor er jeg rigtig glad for, at det nu er blevet muligt at søge finansiering til et togt mere, så skibet kan lægge fra kaj to gange i 2024. Det vil betyde, at endnu flere unge kan få glæde af de muligheder, skoleskibet skaber, siger Christina Egelund.Ekstrabevillingen finansieres af uforbrugte midler på Uddannelses- og Forskningsministeriets område.

Folketingets Finansudvalg behandler aktstykket om finansiering af dobbelttogt for Skoleskibet Danmark i 2024 torsdag 14. december.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Beregner fra færgeselskab viser fordele ved færgen
- Stykgodshavn har også plads til stort billeddiagnostisk udstyr
- Øresundshavn skal have ny havnechef
- Færgerederi vinder bæredygtighedspris med lavere energiforbrug
- Søfartsstyrelsen har offentliggjort nye gebyrtakster
- Nye tiltag skal forebygge mobning og chikane på danske skibe
- EU's politikere indgår aftale om bekæmpelse af forurening fra skibe
- Rederidirektør forlader sin post efter to et halvt år
- Havn i Thy bliver tilknytningshavn for serviceskibe til vindmølleparker
- Afskaffelse af DIS-ordning vil være en katastrofe for dansk skibsfart
- Der ligger et skattepotentiale på 1,1 milliarder kroner
- Regeringen har modtaget anbefalinger om fremtidens erhvervsstøtte

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst