Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Rederikoncern etablerer methanol-virksomhed

Tirsdag 19. september 2023 kl: 11:29
Af: Redaktionen

A.P. Møller-koncernen, som snart sætter containerskibet »Laura« i drift på ruter i Østersøen, har etableret en ny og uafhængig virksomhed - C2X - der har til formål at bygge, eje og drive aktiver til at producere grøn methanol i stor skala. C2X har A.P. Møller Holding som hovedaktionær og A.P. Møller - Mærsk som mindretalsaktionær

I forbindelse med etableringen af selskabet C2X fremhæver A.P. Møller-koncernen, at methanol er en af de mest handlede kemiske råvarer globalt og er en grundlæggende byggesten i mange hverdagsprodukter - eksempelvis plast, lim og tekstiler. Koncernen peger også på, at den methanol, der bruges i dag, næsten udelukkende er fremstillet af fossile råstoffer, hvor naturgas og kul er de mest almindelige råvarer. 


Den fossil baserede methanol kan direkte erstattes af e-methanol, der er fremstillet ved hjælp af vedvarende energi, eller biomethanol fremstillet af landbrugs- og skovbrugsafgrøder og affald. 


Methanol kan også bruges som brændstof i skibe med motorer baseret på ny motorteknologi og dermed bidrage til mindre CO2-udledning.


- Der er et presserende miljøkrav om at skalere produktionen af grøn methanol. C2X blev grundlagt for at muliggøre energiomstillingen i flere svære industrier, herunder plast, lim, tekstiler og brændstoffer. Jeg er glad for at se det dygtige team, som er kommet til C2X, og den stærke interesse fra partnere og potentielle kunder for at støtte satsningens vigtige formål og udvikling, lyder det fra Robert M. Uggla, der er administrerende direktør i A.P. Møller Holding.


C2X er majoritetsejet af A.P. Møller Holding med A.P. Møller - Mærsk som minoritetsejer.
Interesserede kan læse mere om det nye selskab, C2X, her:Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nye lamper skal kaste lys over havneterminaler
- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- Ny standard skal gøre det lettere at vælge skib
- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger
- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Svensk rederi køber dansk færgerute til Norge
- Rederikoncern skærper sit strategiske fokus på kerneforretning
- Forhandlingerne fortsætter i dag
- Rederiorganisationer vil arbejde tættere sammen
- En del af Esbjerg Havn bliver midlertidigt udlagt som et militært område
- Hirtshals Havn får ny bestyrelsesformand
- Maritime klynge i Frederikshavn har godt 1.600 lokale arbejdspladser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst