Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tyrkiske konkurrencemyndigheder har sagt ja til dansk transportkoncerns opkøb

Søndag 30. juli 2023 kl: 22:39
Af: Redaktionen

I oktober sidste år indgav DFDS-koncernen en ansøgning om konkurrencegodkendelse til den tyrkiske konkurrencemyndighed om et muligt køb af Ekol Logistics internationale vejtransportaktiviteter. Nu har den tyrkiske konkurrencemyndighed sagt ja til, at DFDS kan opkøbe den tyrkiske virksomhed

Ansøgningen blev indgivet som led i en strategisk dialog mellem DFDS og Ekol Logistics, der er en større tyrkisk transport- og logistikvirksomhed. Dialogen havde fokus på at undersøge, om DFDS ville have mulighed for at købe af Ekol Logistics' internationale vejtransportaktiviteter. En sådan kombination af fragtfærge- og logistikaktiviteter i Middelhavet ville spejle DFDS’ gennemprøvede nordeuropæiske forretningsmodel.


Den tyrkiske konkurrencemyndighed, TCA, har nu godkendt en mulig transaktion. Som en del af ansøgningsprocessen har DFDS påtaget sig visse forpligtelser i forhold til den fortsatte adgang for alle transportører til DFDS’ færgeruter til og fra Tyrkiet.


DFDS og Ekol Logistics vil nu fortsætte den strategiske dialog, herunder en due diligence-proces, med henblik på at færdiggøre transaktionsvilkårene med forbehold for bestyrelsens godkendelse.


DFDS’ Mediterranean forretningsenhed driver et netværk af fragtfærge-ruter mellem Tyrkiet og Europa. Ruterne transporterer primært uledsagede trailere for tyrkiske speditører og vognmænd. Jernbanetransport tilbydes desuden fra havnene i Trieste og Sête til destinationer i Europa.


Ekol Logistics internationale aktiviteter er fokuseret på at levere transport- og logistikløsninger mellem Tyrkiet og Europa - herunder spedition, transport, lager, toldbehandling og øvrige forsyningskædeløsninger. Nøglekunder omfatter virksomheder i bil- og tekstilsektorerne. Ekol Logistics’ internationale aktiviteter har en omsætning på omkring 4 milliarder kroner.


Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn ved Elben startede året med fremgang
- Nyt signalsystem er fortsat en udfordring for leverandør
- Godstog kørte med trailere fra terminal i Hirtshals
- Danmarks største containerhavn øgede sin markedsandel
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Der er behov for styrket samarbejde
- Banedanmark skal undersøge tre mulige linieføringer
- Broarbejde blev beskyttet for vind og vejr
- Starten af året har budt på mange tog til tiden

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst