Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Antallet af ladepunkter stiger mere end antallet af el-biler

Mandag 22. maj 2023 kl: 09:00
Af: Redaktionen

I første kvartal af 2023 er antallet af ladepunkter steget med 21 procent. Det er mere end stigningen i antallet af batteri-elektriske biler eller plugin-hybridbiler

Antallet af etablerede ladepunkter i første kvartal i år endte på 1.910, hvilket svarer til en stigning på 21 procent i forhold til sidste kvartal af 2022.


- Ladestandere er den bedste medicin mod rækkeviddeangst, og med udviklingen i antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter kan elbilisterne roligt tage på langfart. Der er gode flotte tal både i de store bykommuner, men også i landkommunerne, hvilket er med til at binde Danmark bedre sammen. Langt de fleste lader derhjemme, og målet er, at man som elbilejer også kan lade på farten uden at køre en omvej eller vente på opladning. Med den her udvikling er vi tæt på, at det er en realitet, siger transportminister Thomas Danielsen (V).


Siden september 2022 er antallet af offentligt tilgængelige ladepunkter steget forholdsvist mere end antallet af elbiler. Hvor der i september 2022 var knap 14 elbiler pr. ladepunkt, var der i marts 2023 godt 11 elbiler pr. ladepunkt. Dermed er tilgængeligheden til offentlige ladepunkter stedet med ca. 16 procent.


Ser man nærmere på tallene for, hvor antallet af ladestandere pr. 1.000 indbyggere er højst, er det ikke kun storbyerne, der er langt fremme. Fanø Kommune indtager eksempelvis førstepladsen, der er efterfulgt af Frederiksberg på en andenplads, hvorefter Tårnby, København og Ærø indtager de efterfølgende tre pladser i top-5.


- Kommunerne har meget forskellige behov, og derfor er det også godt at se, at de kaster sig over opgaven. På Frederiksberg handler det om at få offentlige ladepunkter, så dem, der bor i lejlighed har et sted at lade. Fanø skal sørge for, at turisterne ikke løber tør. Og fra statens side skal vi sørge for, at der er lynladere langs hovedvejene - i sidste uge har vi netop åbent Danmarks største ladepark ved Tappernøje, siger transportminister Thomas Danielsen.


Interesserede kan læse mere om den aktuelle ladeinfrastruktur, der kan benyttes af person- og varebiler, her:
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Samkørselsplads ved Horsens holder flyttedag - ny og større plads står klar
- Stoppesteder til nordjyske expresbusser bliver opgraderet
- Kunstværker er klar på hovedstadens nye metrostationer
- Ledigheden er steget en smule
- Fjernstyrede droner skal afløse klatrende betoninspektører
- Antallet af konkurser steg relativt meget i april
- Flere passagerer sejlede med færge til eller fra Danmark i 2023
- Politiet har sigtet en 41-årig kvinde for at køre pirattaxi
- Hovedvejstrafik ved Ribe skal køre over midlertidig militærbro
- Flertal i Folketinget har vedtaget at bygge bro over Limfjordsø ved Aalborg
- Taxi-selskab i Herning er endt som konkursbo
- Lufthavn fremviser kvartalsoverskud på 98 millioner kroner før skat

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst