Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kontrol af digitale platforme udløser skatteregninger på over 90 millioner kroner

Torsdag 4. maj 2023 kl: 11:46
Af: Redaktionen

Skattestyrelsen har siden 2020 gennemført godt 4.700 kontroller af personer, der udbyder tjenester på digitale arbejdsplatforme. Der er fundet fejl i 95 procent af kontrollerne, hvilket har udløst yderligere skatteopkrævninger på over 90 millioner kroner. Digitale arbejdsplatforme benyttes eksempelvis til udbud af budkørsel

De seneste år er flere begyndt at udbyde deres arbejdskraft gennem såkaldte digitale arbejdsplatforme. Arbejdsplatformene formidler kontakten mellem udbyderne, det vil sige privatpersoner eller virksomheder, som yder en service som for eksempel rengøring eller budkørsel.


Skattestyrelsen kontrollerer derfor, om borgerne, der udbyder arbejdskraft på arbejdsplatforme, har oplyst og betalt den korrekte skat og eventuelt moms af de indtægter, de har haft via platformene.  


Ved hjælp af oplysninger indhentet fra de digitale platforme har Skattestyrelsen siden 2020 gennemført over 4.700 kontroller. Kontrollerne har resulteret i skatteopkrævninger for over 90 millioner kroner til personer, der har udbudt deres arbejdskraft via de digitale arbejdsplatforme.


- Resultaterne viser helt tydeligt, at der er brug for at kontrollere indtægterne fra de digitale arbejdsplatforme. Der er simpelthen alt for mange, som ikke følger reglerne. Jeg er optaget af, at alle danskere betaler den skat de skal, uanset om de får betaling fra en arbejdsgiver eller en digital platform. Derfor er det også vigtigt, at Skattestyrelsen målrettet vejleder om skatte- og momsreglerne på området, siger skatteminister Jeppe Bruus (S).


Nye regler sikrer automatisk overførsel af data
Siden januar 2023 har virksomhederne bag digitale platforme været forpligtede til at indsamle oplysninger til Skattestyrelsen om udbydere på platformene. Disse oplysninger skal virksomhederne fra begyndelsen af 2024 indberette til Skattestyrelsen. Det gør det muligt at finde frem til de udbydere, som har en indtægt ved at udleje deres faste ejendom eller transportmiddel, levere tjenesteydelser eller sælge varer til andre borgere via digitale platforme.


Læs mere om kontrollerne her:Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Stort trafikknudepunkt og ladepark ved Aalborg er klar til brug
- Færre unge mistede livet i trafikken
- Norsk postkoncern har sat flere fossile lastbiler til side
- Nye lamper skal kaste lys over havneterminaler
- Distributionsvirksomhed i Fredericia er gået konkurs
- Tip-trailer har speciel beklædning på bund og sider
- Fredag 14. juni 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Logistikcenter i Jönköping er taget i brug
- To bekendtgørelser skrives sammen
- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- De lette kørste frem med 61
- Forskellem mellem nummer et og to er 43

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst