Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk ejet tankskib blev angrebet af pirater - kommunikationssystemer er afbrudt

Onsdag 29. marts 2023 kl: 11:47
Af: Redaktionen

Sent lørdag blev det danskejede skib »Monjasa Reformer« angrebet af pirater i Guineabugten ved Vestafrika. Skibet position er ikke at se på de officielle web-sider, og piraternes aktion får organisationen, Danske Rederier, til at reagere en officiel opfordring til at fastholde fokus på problemer med pirateri i regionen

- Den igangværende alvorlige og ulykkelige hændelse med »Monjasa Reformer« viser desværre med al tydelighed, at problemerne med pirateri vest for Afrika langt fra er løst. Vores tanker går først og fremmest til besætningen om bord og deres kære derhjemme, og vi arbejder sammen med Monjasa og relevante myndigheder herhjemme og i området på højtryk for at løse situationen og få de søfarende sikkert hjem, siger Anne H. Steffensen.

 
Skibet befandt 140 sømil ud for Congo og har 16 besætningsmedlemmer ombord. De opholder sig i skibets sikringsrum ’citadellet’. Ingen af besætningsmedlemmerne er danske. Det er uvist, hvor skibet præcist befinder sig. Ifølge oplysninger, som norske tradewind.no videregiver, er skibet set omkring 470 sømil (cirka 870 kilometer) fra den position, hvor piratangrebet fandt sted.

 
- Den aktuelle situation viser med al tydelighed, at de fleste lande i regionen ikke har de fornødne ressourcer eller kapaciteter til at reagere på en sådan hændelse. Vi bør derfor også overveje, hvilke mindre bidrag til øget træning eller overvågning, Danmark kan sende, mens vores flådefartøjer er optaget andetsteds, siger Anne H. Steffensen og fortsætter:

 
- Vi har fuld forståelse for, at der med Ruslands angrebskrig mod Ukraine er brug for Danmarks sømilitære kapacitet andetsteds. Men da piratproblemet vest for Afrika ikke er løst, er vi nødt til at finde andre løsninger. Der er konstant flådefartøjer fra en række lande i området, ikke mindst fra en række europæiske lande. Derfor bør særligt EU-landende i langt højere grad koordinere deres tilstedeværelse , så vi dækker det kæmpestore område bedst muligt.


»Monjasa Reformer«, der sejler under liberisk flag, er bygget i 2003. Det er 135 meter langt og 21 meter bredt og er på 13.702 DWT. 


 
I 2022 var det samlede antal piratangreb i Guineabugten 19. Et fald fra 35 angreb i 2021 og 84 angreb i 2020.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Nye lamper skal kaste lys over havneterminaler
- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- Ny standard skal gøre det lettere at vælge skib
- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger
- Brancheorganisation på transportområdet får ny bestyrelsesleder
- Svensk rederi køber dansk færgerute til Norge
- Rederikoncern skærper sit strategiske fokus på kerneforretning
- Forhandlingerne fortsætter i dag
- Rederiorganisationer vil arbejde tættere sammen
- En del af Esbjerg Havn bliver midlertidigt udlagt som et militært område
- Hirtshals Havn får ny bestyrelsesformand
- Maritime klynge i Frederikshavn har godt 1.600 lokale arbejdspladser

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst