Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRAFIKSELSKAB PÅ SJÆLLAND OG LOLLAND-FALSTER:

Ny guide kan gøre turen til og fra arbejde grønnere

Tirsdag 28. marts 2023 kl: 15:10
Share  


Af: Redaktionen

Trafikselskabet Movia, der geografisk dækker hele Sjælland fra øst til vest og Lolland-Falster, har udviklet en guide, hvor kommunerne i regionerne hurtigt og nemt kan danne sig et indtryk af CO2-udledningen i forbindelse med borgernes pendling til og fra arbejde. Guiden går under navnet Bæredygtig Pendling og er udstyret med et bredt udsnit af værktøjer og eksempler, der sammen kan guide kommuner og virksomheder hen mod en grønnere mobilitet

Movia har gennem mange år haft fokus på den grønne omstilling. En stor del af arbejdet kredser om at udvikle nutidige og langsigtede mobilitetsløsninger. Nyeste skud på stammen er guiden Bæredygtig Pendling, hvis formål er at guide kommuners og virksomheders ansatte til at rejse mere grønt. Guiden giver blandt andet mulighed for at måle pendlernes CO2-aftryk og viser, hvor grøn transporten til og fra arbejdspladsen er.


- Vi kan se, at kommunerne på Sjælland gerne vil prioritere bæredygtighed, når det gælder mobilitet. Derfor er vi glade for, at vi i Movia kan understøtte den udvikling med guiden Bæredygtig Pendling. I guiden kan den enkelte kommune i Movia's område blandt andet se det årlige CO2-aftryk pr. medarbejder for virksomheder i kommunen og de grønne gevinster, hvis pendleradfærden bliver mere grøn, siger plandirektør i Movia, Per Gellert.


Ændret pendleradfærd kan give CO2-gevinst
Bæredygtig Pendling-guiden tager afsæt i et CO2-barometer, hvor det er muligt for den enkelte kommune at se gevinsten på den årlige CO2-udledning ved at skrue op eller ned på forskellige former for pendleradfærd. Det kan eksempelvis være, at man har en ambition om at flytte fem procent af biltrafikken over i den kollektive transport - eller til cykel og gang. Barometeret vil vise de grønne gevinster i form af ændret CO2-udledning pr. medarbejder i kommunen. Tallet bliver ledsaget af en grøn indikator, der viser, hvor grøn pendlingen i kommunen er i forhold til gennemsnittet for alle kommuner på Sjælland og Lolland-Falster.


- Ved at ændre i pendleradfærden synliggør guiden, hvad der skal til for at rykke i en grønnere retning. Men tal kan ikke gøre det alene. Derfor har vi samlet vores bedste eksempler og samtidig stillet værktøjer til rådighed, der skal tjene som inspirationskilder til kommuner og virksomheder, der gerne vil give de grønne vaner et ekstra skub, og bidrage endnu mere til den grønne omstilling, siger Per Gellert.


Fem eksempler og otte konkrete værktøjer
Bæredygtig Pendling indeholder, foruden CO2-barometret, en række værktøjer og eksempler, som kommuner og virksomheder kan dykke ned i for både at blive inspireret og for at få konkretiseret nye grønne tiltag, der kan flytte pendlingen i en mere bæredygtig retning.


Interesserede kan se og prøve guiden Bæredygtig Pendling her:
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- EU-Kommissionen har fremlagt forslag om særlige køre- og hviletidsregler for turistbuschauffører
- Transportministeren har sat navne på udvalg om kollektiv mobilitet i hele Danmark
- Statens selskab for flyveledelse får tog-direktør som formand
- Politiet blitzede 40 bilister blitzet ved vejarbejde - syv står til frakendelse af kørekortet
- Populær café fra Horsens kommer til nyt truckstop
- Andelen af elektriske busser er næsten fordoblet
- Lufthavn kom ud af første kvartal med underskud
- Lufthavn i Sydjylland får ny formand
- Fredag 19. maj 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Godt hver tiende bilist har kørt over for rødt lys
- Antallet af ladepunkter stiger mere end antallet af el-biler
- Tidligere minister forlader flyveledelses-selskab

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst