Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Trafikstyrelsen skærper reglerne for transport af sættevogne på lommevogne

Mandag 3. oktober 2022 kl: 11:34
Share  


Af: Redaktionen

Ny bekendtgørelse fastsætter en række sikkerhedsmæssige regler for godstransport på de danske jernbaner, hvor sættevogne bliver transporteret på lommevogne. Reglerne bliver ifølge Trafikstyrelsen de skrappeste i EU

Storebæltsulykken i januar 2019 skærpede opmærksomheden på sikkerheden, når sættevogne bliver transporteret som gods på lommevogne på jernbane. Det betyder, at en ny bekendtgørelse 1. oktober i år afløste de påbud om supplerende sikkerhedsforanstaltninger for godstransport med lommevogne på de danske jernbaner, som blev indført som følge af ulykken, der kostede otte mennesker livet 


De nye regler, der blev sendt i høring 8. august, betyder blandt andet, at lommevognenes skamler skal have en låsekraft på minimum 85 kilonewton, og at jernbanevirksomheden skal følge, dokumentere og teste en række sikkerhedsprocedurer, når sættevognene bliver lastet på lommevognene.


Hvis godstoget skal krydse Storebælt, skal sættevognene desuden have en bruttovægt på mindst 14 ton eller have monteret en supplerende fastgørelsesmetode til låseskamlen. Alternativt skal jernbanevirksomheden have indarbejdet en supplerende kontrol af, at låseskamlen virker, som den skal.


- Storebæltsulykken har tydeliggjort, at der er behov for at øge sikkerheden med lommevogne. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu får de skrappeste krav i Europa, når det handler om at benytte lommevogne til godstransport. Vi har i Trafikstyrelsen arbejdet for fælles europæiske krav til sikkerheden, når sættevogne bliver transporteret på lommevogne, men det har der desværre ikke været mulighed for at nå til enighed om i Europa, siger vicedirektør i Trafikstyrelsen,Christian Vesterager.


Trafikstyrelsen har i den seneste tid ansat flere medarbejdere, der blandt andet skal føre et øget tilsyn med at sikkerheden også er høj, når det handler om godstransport på lommevogne.


Interesserede kan se den nye bekendtgørelse her:

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Reglerne for transport af gods på jernbane bliver opdateret ved årsskiftet
- Banedanmark skulle ikke overtage landbrugsejendom på grund af jernbaneprojekt
- To britiske transportknudepunkter får ny togforbindelse
- Sveriges største containerhavn håndterer flere containere - og andet gods
- Im- og eksporten faldt i september
- Danmarks overskud var det største i EU i 2021
- Jernbane-udbud til 1,5 milliarder kroner er på vej
- Spansk virksomhed skal bygge "grøn" transformerstation
- Sættevogn løsnede sig over Storebælt i januar 2021 - Ingen bliver tiltalt
- Et formelt nordisk transportsamarbejde er kommet et skridt nærmere
- Importkontrollen bliver skærpet for fragt med skib, vej og tog
- Danmarks største erhvervshavn er blevet optaget i globalt klimainitiativ

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst