Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Sommeren satte rekord i lufthavn på Djursland

Mandag 5. september 2022 kl: 12:03
Share  


Af: Redaktionen

Aarhus Airport kan tjekke ud af sommermånederne med det hidtil højeste antal passagerer. I juni, juli og august rejste 255 procent flere gæster gennem Aarhus Airport end i samme periode i 2021. I forhold til 2019, der var det seneste sommerrekordår, blev sommeren i år 2,4 procent bedre

I de tre sommermåneder rejste der samlet 132.002 rejsende via lufthavnen på Djursland. Det er især destinationer som Malaga, Milano, Mallorca, Zadar og Korfu, der har trukket passagertallene op i juni, juli og august måned.


Hos Aarhus Airport peger man på, at det er især Ryanair’s lavprisruter, der har drevet væksten i tæt parløb med charterselskaberne Århus Charter og Atlantis Rejser. Væksten kunne ifølge lufthavnsdirektør Brian Worm have været langt større, hvis kapaciteten havde været til stede.


- Det er utroligt stærkt, at vi har sat en ny sommerrekord. Alle fly har stort set været fuldt booket i denne sommer, og vi kunne sagtens have sendt mange flere rejsende afsted, hvis der havde været fly at sende i luften. Dertil var SAS-strejken et benspænd i forhold til de mange passagerer, som normalt ville flyve ud i verden fra Aarhus via København, siger Brian Worm, der ser frem til et efterår, hvor prognoserne er pæne.


- Ryanair og charterselskaberne trækker stadig godt igennem, SAS har netop genstartet Oslo-ruten direkte fra Aarhus, ligesom vi har mange passagerer, som rejser ud af Aarhus via København til Stockholm og Helsinki. I slutningen af september åbner Wizz Air en helt ny rute til Bukarest, der går under kælenavnet ”Østeuropas Paris”, og jeg er sikker på, at vi kommer med flere gode nyheder de næste måneder, lyder det fra Brian Worm.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Passagertallet gik ned i nordjysk lufthavn
- Lufthavn i Midtjylland lukker ned - for en ukendt tid
- Nordjysk lufthavn får direkte flyforbindelser til Spanien
- København får to flyselskaber på rute til New York
- Im- og eksporten faldt i september
- Direkte rute fra København til New York fortætter ind i vinterprogrammet
- Lufthavn på Djursland for rute til spansk Middelhavsø
- Lavprisflyselskab lancerer 10 nye ruter fra Danmark
- Importkontrollen bliver skærpet for fragt med skib, vej og tog
- Toldere har tilbageholdt over 160.000 ulovlige piller i år
- Passagertallet i lufthavn på Amager steg i oktober
- Jysk lufthavn får nyt flyselskab på afgangstavlerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst