Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Danmarks største virksomhed vinder prisen for sin årsrapport

Fredag 2. september 2022 kl: 09:54
Af: Redaktionen

Danmarks største virksomhed vinder prisen for sin årsrapport
A.P. Møller - Mærsk fik overrakt Årsrapportprisen ved et velbesøgt arrangement i Industriens Hus den 1. september 2022. (Foto: Peter Willersted)

Danmarks største virksomhed, A.P. Møller - Mærsk, har vundet Årsrapportprisen 2022 for en veldisponeret årsrapport, der giver dyb indsigt i virksomhedens drift, styring og økonomi. A.P. Møller - Mærsk fik torsdag overrakt Årsrapportprisen ved et arrangement i Industriens Hus. Der var også hæder til Hartmann og Nilfisk for at have leveret gode årsrapporter

Dommerkomitéen lagde i sin begrundelse særligt vægt på beskrivelsen af de væsentlige risici, der påvirkede året, på rapportens beskrivelse af industriens og den makroøkonomiske udvik­ling, og på ledelsens syn på udviklingen, usikkerheder og trends, der er klart forankret i beskrivelsen af strategien, transformationen og ESG-målsætningerne. 


Ifølge dommerkomitéen er det lykkedes for A.P. Møller - Mærsk at fremlægge en veldisponeret årsrapport for 2021 med stor transparens, der giver dyb indsigt i virksomhedens drift, styring og økonomi. Det er en stor koncern, der favner bredt, men A.P. Møller - Mærsk giver et overblik, som sjældent ses bedre, lyder det fra komitéen.


- Det har været vigtigt for os, at vi foruden at dele det finansielle resultat også at give stakeholdere indblik i baggrunden for tallene. I A.P. Møller - Mærsks årsrapport har vi med afsæt i vores strategi især haft fokus på, hvordan vi har hjulpet vores kunder med de udfordringer, som verden blev mødt med i 2021, og hvordan de strategiske fremskridt har været med til at danne grundlaget for en mere stabil og profitabel forretning. Vores mål har været at skabe en læsevenlig årsrapport, som dels har kunnet skabe værdi for kendere af virksomheden, men som også har været en forståelig introduktion for nytilkomne uden forudgående kendskab til selskabets strategi eller bæredygtighedsmål. På den baggrund er vi stolte over at blive anerkendt med Årsrapportprisen, siger Vice President Henrik Jensen.


Hartmann og Nilfisk får også hæder
De eftertragtede diplomer for en bemærkelsesværdigt god årsrapport fra Small og Mid-cap-selskaber blev uddelt til Nilfisk og Hartmann.


Hartmann modtager diplom for et godt eksempel på kommunikation om hyperin­flation i Argentina. Det er et svært område, der kan blive højaktuelt for mange selskaber i de kommende år, oplyser dommerkomiteen.


- Beskrivelsen af hyperinflation er godt afbalanceret i ledelsesberetningen, der sup­pleres med alternative hoved- og nøgletal på årets indtjening. I regnskabsdelen gives en redegørelse af mere teknisk karakter. Det er ret komplekst, men selskabet lykkes med grafik og illustrationer at gøre effekterne og de bagvedliggende faktorer forstå­elige, siger Kristian Koktvedgaard, Fagleder i DI, på vegne af dommerkomiteen.


Kristian Koktvedgaard mener, at selskaber, der står overfor at skulle justere for hyperinflation for første gang, kan få rigtig god inspiration i årsrapporten fra Hartmann.


Årsrapporten fra Nilfisk udmærker sig særligt i præsentationen af den nye strategi og forankringen heraf igennem hele årsrapporten. Nilfisk beskriver klare strate­giske prioriteter og detaljerede planer suppleret med finansielle femårige mål. Beskrivelsen af markeder og trends sættes i perspektiv til sel­skabets mission, de valgte strategiske prioriteter, muligheder og fundamentet herfor.


- Nilfisks årsrapport har en rigtig god struktur med god vægtning af relevant indhold og perspek­tiveret til ledelsens strategiske arbejde, siger statsautoriseret revisor Henrik Grønnegaard, Deloitte, på vegne af dommerkomiteen.


Årsrapporter står overfor paradigmeskifte
Det er Dansk Industri og FSR - danske revisorer, der hvert år uddeler Årsrapportprisen til den virksomhed blandt de 100 største virksomheder herhjemme, som har aflagt den bedste og mest informative årsrapport.  


Håndteringen af forandringer i risikobilledet og relevansen af regnskabet set i lyset af de øgede krav til rapportering om bæredygtighed var de vigtigste temaer på konferencen, hvor prisen blev overrakt.


Det er væsentligt, at årsrapporterne udvikles, så regnskabsdelen i stigende grad reflekterer både den finansielle kompleksitet og arbejdet med den grønne omstilling. Årsrapporterne står således overfor væsentlige ændringer, herunder et egentligt paradigmeskifte, når de nye krav om bæredygtighedsrapportering indfases fra 2024.


Formålet med prisuddelingen er at fremhæve de gode årsrapporter, så de kan inspirere andre og være med til at løfte det allerede høje niveau for virksomhedernes rapportering.


- Årsrapportprisen har som hovedformål at skabe opmærksomhed omkring værdien af en relevant og fokuseret årsrapport. Det stiller øgede krav til både virksomheder og revisorer at finde den rigtige balance i rapporteringen, hvor og hvordan den bedst formidles. En balance der bliver udfordret i de kommende år af de nye krav om bæredygtighedsrapportering. Den inspiration og læring, vi får fra konferencen, kan vi bruge til sammen at blive bedre og løfte det allerede høje niveau, der er i de danske årsrapporter, siger Camilla Hesselby, faglig direktør hos FSR - danske revisorer.


Hun suppleres af Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.


- Vi oplever i øjeblikket et risikobillede i hastig udvikling, hvilket sætter sit præg på selskabernes virke. Samtidig med at den bæredygtige omstilling stiller krav til den langsigtede plan. Det komplicerer rapporteringen at favne både de betydelige, kortsigtede udsving og de langsigtede risici og muligheder. Virksomheder som A.P. Møller - Mærsk gør en stor indsats for at lave en fokuseret og relevant rapportering, der skaber værdi. Men reglerne må heller ikke bliver for indviklede eller bøvlede, så her har vi alle en kæmpe opgave i forhold til at sikre enkle, gode og robuste rapporteringskrav, der understøtter virksomhedernes strategiske fokus. Både for det finansielle og for bæredygtighedsrapporteringen, siger Emil Fannikke Kiær.


Fakta om årsrapportprisen:
  • Årsrapportprisen gives til virksomheder, hvis årsrapporter udmærker sig, tjener som inspiration for andre og kan bidrage til at løfte det allerede høje niveau for de danske virksomheders rapportering. Der uddeles i år én hovedpris og diplomer til to selskaber i Small- og Mid-cap-segmentet, der hver især udmærker sig på et særligt område
  • Årsrapportprisen er blevet uddelt i over 40 år. Siden 2011 er det FSR - danske revisorer og DI, der har stået for uddelingen


Vindere 2022:
  • Hovedprisen: A.P. Møller - Mærsk (øvrige nominerede: DFDS, Netcompany og Ørsted)
  • Small og Mid-cap-prisen: Hartmann og Nilfisk

Dommerkomitéen:
Dommerkomitéen består af repræsentanter for regnskabsbrugere, regnskabsaflæggere, akademikere og revisorer. 

Dommerkomitéens medlemmer er:
  • Carsten Just Andersen, Director Consolidation & External Reporting, ARLA
  • -Carsten Krogholt Hansen, Associate Professor, CBS
  • Henrik Grønnegaard, statsaut. revisor, Director, Deloitte, samt viceformand for Regnskabsudvalget, FSR – danske revisorer
  • Jens Houe Thomsen, Senior analytiker, Jyske Bank
  • Kristian Koktvedgaard, Fagleder, Dansk Industri, samt medlem af EFRAG Sustainability Reporting Board
  • Michael West Hybholt, Aktieanalytiker, MWH Equity Intelligence
  • Per Gunslev, formand for Regnskabsrådet nedsat af Erhvervsstyrelsen
  • Pernille Benborg, Head of Group Compliance & Financial Controlling, ISS
  • Søren Kok Olsen, statsaut. revisor, Partner, EY, samt medlem af EFRAG Board og tilknyttet FSR - danske revisorer
  • Tina Aggerholm, chefkonsulent, Dansk Industri











Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst