Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ESTIMAT:

Letbanen i Odense kørte med godt 300.000 passagerer i opstartsuge

Torsdag 23. juni 2022 kl: 10:49
Af: Redaktionen

Fra åbningsdagen lørdag 28. maj, og frem til søndag 5. juni har Odense Letbane haft et estimereret passagertal på 307.000. Odense Letbane har oplevet et overvældende interesse for at prøve byens letbane, og samtidig har FynBus siden 30. maj udstedt over 2.300 nye rejsekort, hvilket er mere end forventet

I de ni dage fra åbningsdagen lørdag 28. maj, og frem til søndag 5. juni var gratis kørsel med letbanen og derfor ingen af de rejsekortdata, som under normale forhold anvendes til at beregne passagertal. 


I stedet er tallene for opstartsperioden beregnet via manuelle optællinger, som analysebureauet Epinion har foretaget på vegne af Odense Letbane.


Periodens højeste tal var mandag 30. maj med anslået godt 43.000 passagerer samt 31. maj med knap 42.000 passagerer.


- Jeg glæder mig først og fremmest over, at overvældende mange mennesker benyttede letbanens gratisperiode til at afprøve byens nye transportmuligheVi så fyldte tog dagen igennem hen over hele ugen, og jeg er overbevist om, at rigtigt mange, som vi ikke sædvanligvis ser i den kollektive trafik, har benyttet chancen til én eller flere ture, siger Dan Ravn, der er administrerende direktør hos Odense Letbane.


- Det er klart, at opstarten ikke giver et retvisende billede i forhold til den videre drift. Ud over det gratis tilbud hører det med, at nyhedens interesse har tiltrukket mange, og de enkelte passagerer har nok også kørt længere ture, end vi vil se under normale forholMen det rokker ikke ved det overordnede billede af, at odenseanerne har taget rigtigt godt imod letbanen, og det er vi meget glade for, siger Dan Ravn videre.


Kø efter rejsekort
En anden målestok for letbanens opstart er udstedelsen af rejsekort, der er den primære "billet" til letbanen og den øvrige kollektiv trafik. I hele juni afvikler FynBus og Odense Letbane en kampagne med udstedelse af gratis rejsekort ved personlig henvendelse hos FynBus' kundecenter i Odense Banegård Center.


Fra 30. maj og frem til midten af juni har kundecentret udstedt godt 2.300 nye rejsekort og har dagligt oplevet lange køer i åbningstiden. Et oprindeligt estimat på 2.000 udstedte kort i kampagneperioden er nu fordoblet til 4.000.


- FynBus fortæller os, at mange kort udleveres til personer, som aldrig tidligere har haft rejsekort - og for manges vedkommende slet ikke er brugere af den kollektive trafik. Også dét ser jeg som et tidligt tegn på, at letbanen har potentiale til at påvirke mange menneskers rejsevaner, så flere med tiden vil tænke kollektivt som en naturlig del af det daglige rejsemønster, siger Dan Ravn.


Passagertal for perioden fra 6. juni og frem - efter gratisdagenes ophør - forventes til rådighed sidst i juli, når rejsekortdata foreligger.
 

De estimerede passagertal:
Epinion har på vegne af Odense Letbane foretaget optælling og beregning af passagertal for perioden 28. maj - 5. juni (begge dage inklusiv):
  • Lørdag 28. maj - 38.757
  • Søndag 29. maj - 36.460
  • Mandag 30. maj - 43.331
  • Tirsdag 31. maj - 41.685
  • Onsdag 1. juni - 23.143
  • Torsdag 2. juni - 33.727
  • Fredag 3. juni - 35.755
  • Lørdag 4. juni - 28.932
  • Søndag 5. juni - 26.145

Tallene er baseret på manuelle estimater foretaget i bestemte tidsintervaller ved Odense Banegård Center. Tal for alle øvrige stationer er beregnet på basis af estimater i Odense Letbanes udredningsrapport, 2013. Odense Letbane understreger, at alle tallene i opgørelsen er behæftet med usikkerheder.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny trafikplan for Skive kommune er sendt i høring
- Fredag 15. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lufthavn på Als udvider ledelsen
- Afsluttede sager om arbejdsskader beløb sig til godt to millioner kroner
- Fagforening fik 900.000 kroner i kassen
- Myndighederne får lettere ved at forfølge lovovertrædere fra andre EU-lande
- Sygemeldte skal samlet til 60.000 færre samtaler i jobcentret
- Fjernbus havde nedslidte dæk og fik kørselsforbud
- Lufthavn løftede overskuddet op til knap 400 millioner kroner før skat
- Trafikalt knudepunkt i Gentofte ved Kongens Lyngby bliver plads til vejarbejder
- Færgerederi introducerer nye billetpriser
- Kvinder rammes oftere af arbejdsrelateret stress end mænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst