Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aftale om Planloven imødekommer havnenes interesser

Torsdag 16. juni 2022 kl: 10:28
Share  


Af: Redaktionen

- Det er en stor sejr for hele den danske havnebranche - og især for Danske Shipping- og Havnevirksomheder. Sådan lyder det fra Lars Jespersen, der er formand for Danske Shipping- og Havnevirksomheder (DSHV), efter en politisk aftale om planloven er faldet på plads

Aftalen fastslår, at de danske erhvervshavne skal beskyttes bedre mod byudvikling, og at der skal defineres nationale interesser omkring erhvervshavne. Det gælder blandt andet for virksomheder med særlige behov for havnebeliggenhed, forsyningssikkerhed og søtransport.


- I 2018 traf byrådet i Kolding Kommune en principbeslutning om, at Kolding Havn skulle nedlægges, siger Lars Jespersen og fortsætter:


- Det kastede 20 virksomheder på havnen ud i akut usikkerhed, og har kastet en skygge over vores branche lige siden. For selv om byrådet i Kolding heldigvis kom på bedre tanker, så er vi alle blevet mere usikre. For hvis et byråd kunne beslutte at nedlægge sin havn, så er der jo intet til hinder for, at andre kommuner ensidigt kan træffe den samme beslutning. Og det har gjort hverdagen usikker for virksomheder på alle danske havne, men det er heldigvis slut nu.

 
Med den ny politiske aftale vil det ikke længere udelukkende være en byrådsbeslutning, om en havn skal nedlægges, hvis der er nationale interesser på spil. Her kommer staten med ved bordet.


- Den bedre beskyttelse af havnene er afgørende for både forsyningssikkerheden og for havnevirksomhedernes eksistens og lysten til at investere, siger Lars Jespersen. 


- Derfor har DSHV også arbejdet hårdt for at få beskyttelsen af havneinfrastrukturen på den politiske dagsorden. Vi vil derfor rose partierne bag aftalen, og ser frem til at deltage i arbejdet med at definere de nationale interesser.
 

Partierne, der står bag aftalen om evalueringen af planloven, er S, V, K, DF og LA.
 

Danske Shipping- og Havnevirksomheder organiserer 130 private virksomheder med aktiviteter på eller i tilknytning til de danske erhvervshave eller søtransport.

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Otte EU-lande mangler at oplyse om nationale foranstaltninger
- Elektrisk verdenspremiere er kommet til Danmark
- Tre EU-lande mangler at gennemføre bestemmeler om elektronisk opkrævning af vejafgifter
- Politiet fandt 2.000 liter finsprit i varevogn
- Gamle autoværn får nyt liv
- V8'er erstatter R6'er hos vognmand ved Limfjorden
- Befolkningens humør er langt bedre end før corona
- Cola'erne kommer med elektriske lastbiler - i Belgien
- Vognmand fra Skjern hentede 24-tons tip-kærre i Hedensted
- Politiet fandt mangler ved godstransport
- Dansk rederikoncern vinder rute-udbud mellem England og Frankrig
- Overnatningsted ved motorvej E45 får hotel i fem etager

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst