Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
UNDERSØGELSE:

Hver anden føler trafikken er farligere, end da de var børn

Fredag 28. januar 2022 kl: 10:14
Share  


Af: Redaktionen

Hver anden borger i Danmark er overbevist om, at trafikken var mere sikker dengang de var børn, end den er nu. Det viser ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for forsikringsselskabet Gjensidige. Selskabets skadedirektør forsikrer, at det ikke er tilfældet

Alting var bedre i gamle dage. I hvert fald i trafikken. Sådan synes mange i Danmark at have det, når spørgsmålet falder på trafiksikkerheden i dag sammenlignet med dengang, de var børn.  


En ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige, viser, at hver anden anser trafikken i dag for at være mere usikker, end da de var børn. 


Men selvom halvdelen har en følelse af, at trafikken i dag er mere utryg, fortæller statistikkerne en anden historie. Ser man eksempelvis på omfanget af dødsfald i trafikken, er antallet faldet fra 1.213 dræbte i 1971 til 135 i 2021. Det er til trods for, at trafikken ifølge tal fr Vejdirektoratet er blevet fordoblet i mængde i samme periode. 


- Vi kan have en tendens til at glorificere de gamle dage, så der er intet underligt i, at mange forestiller sig, at trafikken er mere usikker i dag. For der er mere trafik, flere biler på vejene og endnu større fokus på trafiksikkerhed end nogensinde før. Men rent statistisk er det altså ikke sandt. Der viser det sig, at trafikken i dag mere sikker at være trafikant i, siger Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige. 


Flere biler og forstyrrelser 
Ser man på, hvad der giver danskerne et indtryk af en mere usikker trafik, er der især to ting på spil - flere biler og trafikale forstyrrelser. 


Otte ud af ti peger på, at det er mængden af biler i trafikken, der gør den mere usikker. Fire ud af ti bakker synspunktet op med, at der i dag køres med væsentligt højere fart end tidligere.  
Udover mængden af trafik mener knap seks ud af ti, at usikkerheden bunder i mere uopmærksomhed i trafikken samt mere egoisme blandt dagens bilister.  


Henrik Sagild forstår danskernes tankegang, men forsikrer, at trafikken aldrig har været mere sikker. 


- Det virker måske logisk, at flere biler og højere fart skulle give en mere usikker trafik, men al data viser det modsatte, blandt andet grundet den teknologiske udvikling. Til gengæld er noget af det, der er skyld i rigtig mange uheld de ting, der forstyrrer os under kørsel. Uopmærksomhed fra bilisters og andre trafikanter er skyld i en stor andel af alle ulykker, så det er noget, der fortsat skal være fokus på, siger Henrik Sagild.  


Om undersøgelsen:
Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i november/december 2021 blandt 1.543 repræsentativt udvalgte danskere.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brinttanken kommer med lastbil
- Energiselskab har sat station nummer 80 på landkortet
- Vognmand fra Salten kører med sand med mere i ny tip-kærre
- Svensk rederi har fået en kvinde på broen på en af sine største færger
- Folketinget transmitterer fra behandling af flere beslutnignsforslag på transportområdet
- Fem folketingsmedlemmer vil forbedre forholdene for chauffører og vognmænd
- Lastbilproducent skruer op for strømmen sammen med leverandør af ladeløsninger
- Gardintrailer med truckbeslag skal køre hos vognmand i Aabenraa
- Vognmandsorganisation kalder 11 kg-regel for et politisk misfoster
- Stigende e-handel kan betyde nye udfordringer på vejene
- Øresundsfærger sejler mere og mere bæredygtigt
- Belægningsspecialist kører ud med den tredie i rækken

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst