Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færdselsstyrelsen udsender nybekendtgørelse om visse eftermonterede partikelfiltre samt fritagelse for partikeludledningsafgift

Torsdag 6. januar 2022 kl: 11:16
Share  


Af: Redaktionen

Færdselsstyrelsen har udstedt en ny bekendtgørelse om visse eftermonterede partikelfiltre. Samtidig er der mulighed for afgiftsfritagelse for partikeludledningsafgift ved anvendelse af den nationale ordning

Færdselsstyrelsen udsteder den ny bekendtgørelse om visse eftermonterede partikelfiltre, som konsekvens af indførelsen af miljøzoner med skærpede krav til diesel person- og varebiler.


Bekendtgørelsen fastsætter betingelserne for godkendelse af partikelfiltre, der eftermonteres på person-og varebiler, som er godkendt efter Euro 4, Euro IV eller lavere euronormer.


Godkendelsesproceduren sondrer mellem partikelfiltre, der er godkendt i medfør af bekendtgørelsen om fritagelse for partikeludledningsafgift ved eftermontering af partikelfilter, og partikelfiltre, der ikke er godkendt i medfør af bekendtgørelsen. De nærmere betingelser for  godkendelsen af partikelfiltret afhænger således af, hvilken kategori partilkelfiltret tilhører, og følger af bilag 1 i bekendtgørelsen.


Efter monteringen af partikelfilteret er det et krav, at montøren attesterer, at partikelfiltret er monteret i overensstemmelse med fabrikantens anvisninger.


Før køretøjet kan godkendes med det eftermonterede partikelfilter, skal køretøjet efterfølgende (eller efter monteringen) fremstilles til syn.


Fritagelse for partikeludledningsafgift
I samme anledning foretager Færdselsstyrelsen en mindre ændring i bekendtgørelsen om fritagelse for partikeludledningsafgift. 
Ændringen betyder, at man kan blive fritaget for partikeludledningsafgiften i de tilfælde, hvor der er eftermonteret et partikelfilter. Fritagelsen gælder for visse typer af dieselbiler. 


I disse tilfælde er der ikke behov for Færdselsstyrelsens godkendelse.


Man kan fortsat blive fritaget for afgiften under tilsvarende regler i et andet EU-land, EØS-land eller Tyrkiet. I disse tilfælde skal der sendes dokumentation til godkendelse hos Færdselsstyrelsen via hovedpostkassen på info@fstyr.dk.


Begge bekendtgørelser, der trådte i kraft lørdag 1. januar 2022, kan ses her:

Bekendtgørelse om visse eftermonterede partikelfiltre

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om fritagelse for partikeludledningsafgift ved eftermontering af partikelfilter


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbilproducent skruer op for strømmen sammen med leverandør af ladeløsninger
- Øresundsfærger sejler mere og mere bæredygtigt
- Lastbilproducent åbner batterifabrik i Belgien
- Svensk havn er klar til metanol
- Færgerederi skruer op for vindenergien
- Lastbil kører på træsprit produceret af vind, vand og CO2
- Fredag 13. maj 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vognmand i Nordjylland lægger grund til nyt truck-anlæg
- Tysk transportkoncern og svensk lastbilproducent samarbejder om nul-udslip
- Transportkoncern skar sidste år ni procent af sin CO2-udledning
- Fragtmænd har præsenteret deres første klimaregnskab
- Ny bygning i Sydhavnen er kontakt til elektriske tog

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst