Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transportministeren ønsker et større fokus på udfasning af fossile biler i EU

Onsdag 8. december 2021 kl: 10:10
Share  


Af: Redaktionen

Torsdag holder EU’s transportministre rådsmøde i Bruxelles, men den danske transportminister, Benny Engelbrecht (S), tager til Bruxelles allerede onsdag for at øge opmærksomheden på omstillingen af persontransporten til mere bæredygtige forhold

S-Regeringen har et mål om, at produktionen af fossile biler er udfaset i 2030 - et mål, som den danske transportminister ønsker skal gælde i Europa, hvor lande som Tyskland, Sverige, Italien, Tjekkiet og Spanien har store bilfabrikker.


- Vi er ikke alene om at løse klimaudfordringerne. Det er en bunden, fælles opgave, vi deler med resten af verden - og med de øvrige lande i EU. Det er derfor afgørende, at vi samarbejder, deler viden og træffer beslutninger om fælles fodslag, så omstillingen forløber så ensartet og effektivt som overhovedet muligt. Det kræver dog noget benarbejde, og derfor lægger jeg også den ekstra tid i arbejdet, der skal til, siger Benny Engelbrecht.


Det formelle rådsmøde er torsdag i denne uge, men transportministeren tager til Bruxelles onsdag for at holde en række møder med centrale personer og aktører inden for den grønne omstilling. Det gælder blandt andre EU-transportkommissær Adina Valean og danske medlemmer af EU-Parlamentet.


- Jeg ser frem til at gense mine europæiske kollegaer og endnu en gang bringe de gode grønne dagsordener til bordet. Danmarks ambitionsniveau er højt, men det er ikke urealistisk - og det er i samarbejdet med de øvrige lande i EU, at vi kan sikre de væsentlige forhold, der skal til, for at vi kan lykkes med vores del af den grønne omstilling. Så jeg glæder mig bestemt til at genoptage drøftelserne med både de danske og udenlandske repræsentanter i EU, sigerr Benny Engelbrecht.


Ud over udfasning af fossile biler er der også drøftelser om den grønne omstilling af den tunge transport, togtransport, cyklisme og AFI-loven (AFI - Alternative Fuels Infrastructure Directive) om blandt andet udbredelse af ladeinfrastruktur på programmet.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Venstre-politiker skal være direktør i transportorganisation
- Kran- og blokvognsfolk holder årsmøde
- Grundlægger af stor transportvirksomhed er død
- Tysk transportkoncern åbner nyt logistikcenter i Danmark
- Holstebro-vognmand valgte at få vogntog bygget op lokalt
- Kritik udløser øget tilsyn med jernbanetransport
- Rapport om løs sættevogn på banevogn er lagt frem
- Færdselskontrol udløste 40 sigtelser
- Havarikommission kritiserer baneoperatør og styrelse
- Gamle poppeltræerne må vige pladsen for nye og flere træer
- Tysk transport- og logistikvirksomhed udvider med nyt salgskontor i Norge
- Miljøkonsekvensrapport for udvidelse af Aarhus Havn er sendt i høring

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst