Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tysk transport- og logistikkoncern tager gas på dieselbiler i Finland

Torsdag 23. september 2021 kl: 11:18
Share  


Af: Redaktionen

Den tyskbaserede transport- og logistikkoncern Dachser har besluttet at indsætte i biogaslastbiler i Dachser Finlands flåde af distributionsbiler, så den kommer til at opfylder de emissionsreduktionsmål for 2030, som den finske regering har fastsat. Med biogaslastbilerne kan Dachser Finland betjene kunder i Helsinki og omegn på en mere bæredygtig måde

Fra og med i år vil Dachser Finland European Logistics' filial i Kerava, der er ansvarlig for virksomhedens eksport-/importforretning i Finland gennem sit netværk for vejtransport, have i alt 10 gasdrevne distributionslastbiler i den samlede flåde på 15 lastbiler. Otte af gaslastbilerne bliver leveret af Volvo Trucks, mens to bliver leveret af Iveco. Alle ti lastbiler kører på komprimeret biogas (CBG), der hovedsageligt består af methan.


- Sammenlignet med tallene for 2019 er det lykkedes os at reducere vores CO2-udledning i de områder, hvor vi bruger lastbiler, der kører på komprimeret biogas, med i alt 70 procent, siger Tuomas Leimio, der er Managing Director for Dachser Finland European Logistics. 


Investeringen i biogaslastbilerne koordineres af Dachser Finlands samarbejdspartner vognmandsfirmaet Savon Kuljetus Oy. Brændstoffet, der består af komprimeret biogas (CBG), leveres af Gasum, der for nylig åbnede et nyt produktionsanlæg for biogas tæt på Helsinki. Chaufførerne fra Dachser er udstyret med konfigurerede brændstofkort, som udelukkende kan bruges til at købe biogas til lastbilerne.


- Samlet set har CBG vist sig at være et yderst tilfredsstillende valg til en meget begrænset investeringsomkostning. Teknologien er gennemprøvet og færdigudviklet, og de operationelle karakteristika ved køretøjerne er identiske med vores gamle dieselbiler. Dybest set er de lastbiler som alle andre, men med en drastisk reduceret miljøpåvirkning,” siger Mika Malmivaara, der er Operations Manager hos Dachser Finland European Logistics.


Langsigtet klimastrategi
Dachser Finlands beslutning om at investere i lavemissionstransportteknologi er en del af virksomhedens langsigtede klimabeskyttelsesstrategi.

  • Dachser har lanceret et projekt med miljøvenlige leveringer til hovedstadsområder i Europa. Formålet er at reducere CO2-udslippet til nul inden udgangen af 2022 i 11 udvalgte europæiske storbyer med elektriske lastbiler og leveringscykler
  • Dachser forventer at udvide projektet til at inkludere flere byer i fremtiden
  • Desuden ser virksomheden på brug af grøn brint som en alternativ brændstofkilde, strømlinede processer gennem brug af megatrailere og digitale optimeringsværktøjer og lægger i stigende grad vægt på brug af bæredygtigt produceret elektricitet
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Anlæg omdanner energi fra vind til energi i brint - og vinder bæredygtighedspris
- Leveringssikkerhed og kvalitet er nøglen til succes
- EU-Kommissionen undersøger postkompensation på 224 millioner kroner i 2020
- Fransk bil til varer- og personer får brint-elektrisk drivline
- Det haster med national Power-to-X-strategi
- Trepartsaftale om voksen- og efteruddannelse bliver forlænget et år
- Fredag 15. oktober 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vrede over vejarbejde var vejen til vold
- Postbiler på klippeø bliver elektriske
- CFO-en er rullet ind fra Rumænien
- Store fangstredskaber til store fiskefartøjer kræver en stor lastbil med kran
- Klimaneutrale lastbiler kræver store investeringer, som virksomhederne ikke kan løfte alene

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst