Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn i Vendsyssel vil være cirkulær

Tirsdag 21. september 2021 kl: 10:42
Share  


Af: Redaktionen

Hirtshals Havn præsenterede mandag sit nye udviklingsselskab Greenport North og en kommende havneudvidelse for over 200 erhvervsfolk og politikere

Det nyoprettede udviklingsselskab Greenport North er et partnerskab mellem Hjørring Kommune, Nord Energi, Hirtshals Havnefond og Hirtshals Havn. Under ledelse af Steen Harding Hintze skal Greenport North arbejde med at optimere såvel rammebetingelser som værditilbud på Hirtshals Havn gennem nye, grønne energiløsninger, sektorkobling og cirkulær økonomi.


- Hirtshals Havn vil løfte sig op i en ny liga; Vi skal tænke på en helt anden måde - vi skal ikke længere tænke lineært men derimod cirkulært. En virksomheds restråstoffer og overskudsenergi kan i stedet for at gå til spilde, udnyttes i en anden virksomheds produktion, sagde Steen Harding Hintze ved præsentationen.


Havnen i Hirtshals vil desuden imødekomme den virkelighed, som transportsektoren står overfor i disse år, hvor udskiftningen af fossile brændstoffer står højt på dagsordenen. Derfor skal der være mulighed for at bunkre fremtidens drivmidler på havnen på det nordvestlige hjørne ad Vendsyssel. Dertil kommer, at fremtidens fartøjer bliver større og større, hvilket nødvendiggør en fysisk udvidelse af havnen inklusiv en større indsejling og forbedrede besejlingsforhold.


- Vi skal være en tæt sparringspartner og medspiller for at kunne facilitere det maritime erhvervs behov nu og i fremtiden, derfor er denne havneudvidelse afgørende nødvendig, sagde Hirtshals Havn's administrerende direktør Per Holm Nørgaard.


I forbindelse med den kommende havneudvidelse lød en klar besked fra Hjørring Kommune's borgmester Arne Boelt (S) om, at erhvervslivet og havnen har gjort deres del, og at det derfor er vigtigt, at myndighederne gør deres og handler - og det skal være hurtigt.


Dagens arrangement indeholdt desuden oplæg fra en række virksomhedsledere, herunder administrerende direktør Stig Victor Petersen fra Biomega Denmark, administrerende direktør Kim Lyhne fra Danish Salmon og fragtdirektør Claus Riis fra Fjord Line. Budskabet var ens fra alle og lød:  En havneudvidelse er nødvendig for at sikre fremtidig udvikling og vækst på og omkring Hirtshals Havn. 


I dag er Hirtshals Havn en vigtig knudepunkt for laks, transport og logistik, men det bliver havnen ikke ved med at være, hvis fremtidens krav ikke imødekommes.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Anlæg omdanner energi fra vind til energi i brint - og vinder bæredygtighedspris
- Fransk bil til varer- og personer får brint-elektrisk drivline
- Det haster med national Power-to-X-strategi
- Bæredygtighedspris havner hos driftdirektør i Danmarks største havn
- Klimaneutrale lastbiler kræver store investeringer, som virksomhederne ikke kan løfte alene
- En biodiversitetsfond med 25 millioner kroner skal hjælpe dyre- og planteliv på havnearealer
- Danmark skal satse på e-roads til tung transport
- - Der skal ske en kraftig udvikling af el-lastbilernes konkurrencedygtighed, hvis Klimarådets vurderinger skal blive virkelighed
- Gas kan blive en blindgyde
- Afgifter på drivhusgasser kan styre udviklingen
- Omstilling af lastbilernes lange transporter står over for en række udfordringer
- Ladestationer til både personbiler og lastbiler er to fluer med et smæk

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst