Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk tillægspensionsselskab investerer i svensk batteriproducent

Torsdag 10. juni 2021 kl: 10:55
Share  


Af: Redaktionen

Den danske pensionskasse - ATP, Arbejdsmarkedets Tillægspension - har øget sin investering i den svenske batterivirksomhed Northvolt, som skal forsyne blandt andre bilindustrien med bæredygtige el-batterier. Virksomheden har i dag ordrer på batterier til en værdi af godt 165 milliarder kroner til bilkoncerner som eksempelvis Volkswagen, BMW og Scania

ATP er som eneste danske investor med til en stor aktieudvidelse i den svenske batteriproducent Northvolt. ATP investerer yderligere knap 900 millioner kroner, så ATP’s samlede investering kommer op på 1,5 milliarder kroner. Northvolt har i dag rejst 17 milliarder kroner til udvidelse af den planlagte kapacitet, så der vil kunne produceres 60 gigawatt (GWh) årligt på fabrikken i Skellefteå i Nordsverige.


Verdens mest bæredygtige elbilbatteri
Northvolts ambition er at lave verdens mest bæredygtige batterier til store og små el-biler blandt andet ved at benytte vandkraft til produktionen, der er ganske energikrævende. Dertil har Northvolt en målsætning om, at op mod halvdelen af råmaterialerne benyttet i produktionen i 2030 vil komme fra genanvendte batterier forarbejdet på Northvolts egne fabrikker. Samtidig kommer råmaterialerne udelukkende fra leverandører, hvor produktionsvilkårene lever op til OECD’s retningslinjer.


- Vi har været med fra starten for to år siden, og det har selvsagt ikke været uden risiko, men Northvolt tænker bæredygtighed ind i hele værdikæden, og det passer spot on til vores ambition om at bidrage til den grønne omstilling og samtidig skabe et godt afkast. Transportsektoren er i gang med en helt nødvendig omstilling til mere bæredygtige energiformer, og flere løsninger er nødvendige – Northvolt har én af dem, og vi er stolte af, at kunne være en del af udviklingen og samtidig skabe et godt afkast til vores medlemmer, siger Bo Foged, der er administrende direktør i ATP.


Northvolt har på nuværende tidspunkt kontrakter for i alt 165 milliarder danske kroner med bil- og lastbilproducenter som Volkswagen, BMW og Scania, der skal aftage de batterier, Northvolt skal producere i stor skala fra slutningen af 2021.


Om ATP:
  • ATP er en selvejende institution oprettet af Folketinget ved lov i 1964. I dag er ATP-Koncernen Danmarks største pensions- og administrationsselskab med hovedsæde i Hillerød og ca. 3.000 medarbejdere fordelt på tre områder: pensionsforvaltning, investering og administration.
  • ATP Koncernen har en pensionsformue på 907 milliarder kroner og er et af Europas største pensionsselskaber
  • ATP sikrer, at næsten alle borgere i Danmark får et tillæg til folkepensionen den dag, de går på pension - og resten af livet. Det sker gennem løbende indbetalinger, hver gang, der eksempelvis bliver udbetalt løn


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tilst-vognmand får kran leveret af opbygger i Tilst
- Vognmand med show-lastbiler har fået ny tre-akslet trækker
- Ukrainer var med til at fremstille 41 millioner ulovlige cigaretter i Vamdrup
- Transport-koncern mere end fordobler sin indtjening
- Transportvirksomhed i Ikast tog fire city-trailere
- Bestanden af tunge lastbiler stiger
- Fransk lastbilproducent tager tilpasningscenter i brug
- Logistik-virksomhed sikrer de daglige leverance med 14 nye varebiler
- Risskov-vognmand tipper med tre-akslet kærre med gaffellommer
- Borgere i Danmark pendler længere og længere
- Shipping-koncern oplever stigende efterspørgsel efter luftfragt af fødevarer
- Fransk logistik-koncern bestiller 200 lastbiler med gas-motorer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst