Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lufthavn på Djursland ser frem til flere flyruter

Fredag 4. juni 2021 kl: 11:34
Share  


Af: Redaktionen

Årsregnskabet for 2020 viser et underskud på 50 millioner kroner i Aarhus Airport, der ligger ved Tirstrup på Djursland godt 40 kilometer fra Aarhus. Lufthavnens ledelse peger på, at resultatet er 7 millioner kroner bedre end estimeret i det corona-reviderede budget. Samtidig står lufthavnen med flere planlagte ruter, end det har været tilfældet tidigere

Aarhus Airport kom som ventet ud af 2020 med underskud i 2020. Året har været det hårdeste år nogensinde i international luftfart, men på trods af midlertidige nedlukninger og væsentlig nedgang i passagertallet, er lufthavnen kommet i mål med et resultat, der er rundt regnet 7 millioner kroner bedre end forventet i corona-året. Samtidig står lufthavnen stærkere end tidligere med flere ruter i ordrebøgerne og en snart gennemmoderniseret lufthavn, der er udvidet til dobbelt størrelse og tilpasset til vækst. 


- Årets resultat er acceptabelt set i lyset af den vanskelige rejsesituation, som har ramt hele branchen. Vi har arbejdet for at få det bedste ud af stilstanden i flytrafikken og optimeret vores ruteudviklingsarbejde, så vi kan lægge flere ruter på kortet end nogensinde. Samtidig har vi fremskyndet byggeprocessen i lufthavnen med næsten to år, og det betyder, at vi allerede i 2022 står med en lufthavn i international liga, der er klar til at levere på vores vækstmål, siger Nicolai Krøyer, der tiltrådte som administrerende direktør i Aarhus Airport først på året.


Aarhus Kommune, Djursland-kommunerne og den private investor Staus A/S har tilsammen investeret omkring 140 millioner i Aarhus Airport, og det udmønter sig i en omfattende renovering. Samtidig investerer lufthavnen i tiltrækning af nye ruter, flyselskaber og rejsebureauer, og her har krisen åbnet nye vinduer.


- Vi har en meget positiv dialog med en bred vifte af internationale flyselskaber og turoperatører, som er klar til at sadle om og knytte nye samarbejder. Flyselskaberne er nu opmærksomme på, at Aarhus er Danmarks næststørste vækstcenter, og at Aarhus Airport sidder på Jyllands største pulje af potentielle rejsende. Samtidig har branchen taget rigtigt godt imod lufthavnens udvidelse og opgradering, som overbeviser fly- og rejseselskaber om, at vi kan servicere deres gæster til UG. Det giver os nogle utroligt stærke kort på hånden, og vi ser frem til, at verden åbner igen, så vi kan begynde at eksekvere på de aftaler, der ligger i pipelinen, siger Nicolai Krøyer.


I 2019 præsenterede lufthavnen en vækststrategi med en ambition om, at antallet af passagerer skulle tredobles. Corona-tiden har skabt en forskydning i vækstmålene, så målet på 1,5 millioner passagerer nu forventes indfriet i 2027. Passagertallet lød i 2019 på 500.490, mens 2020 bød på knap 120.000 passagerer.For få dage siden genstartede Aarhus Airport ruten til Berlin som den første internationale afgang i år. Ruten, der beflyves af easyJet, er den eneste direkte rute ud af Jylland til den tyske hovedstad. I startboksen tripper også ruter til europæiske storbyer og populære destinationer som blandt andet London, München, Riga, Korfu, Gdansk, Zadar, Oslo, Stockholm, Hurghada og Split.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern mere end fordobler sin indtjening
- Shipping-koncern oplever stigende efterspørgsel efter luftfragt af fødevarer
- Tysk transportkoncern sætter rekord i sit nordiske datterselskab
- Tolderne finder færre ulovlige våben
- Lufthavn på Djursland ser frem til flere flyruter
- Lufthavn har overtaget ny bagage-bygning
- Passagertallet stiger til og fra lufthavn med ny togforbindelse
- Lufthavn på Amager havde 6.000 rejsende dagligt i april
- Skandinavisk flyselskab starter direkte flyvinger mellem Oslo og New York
- Bagmand, mellemmænd og kurérer fik dom i narkosag
- Aalborg får lavprisflyforbindelse til Stockholm
- Irsk lavprisflyselskab genåbner base i Billund

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst