Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ORGANISATIONER PÅ DET MARITIME OMRÅDE:

Giv vacciner til Indien og indiske søfolk

Onsdag 12. maj 2021 kl: 12:18
Share  


Af: Redaktionen

Sammen med fagforeningerne Metal Maritime og Maskinmestrenes Forening opfordrer Danske Rederier sundhedsministeren til at donere vacciner til indiske søfarende og give mulighed for at vaccinere søfarende i Københavns Lufthavn


Baggrunden for opfordringen er, at  de indiske søfarende, der udgør en stor del af de søfarende i den globale handelsflåde, mange måder er hårdt prøvede i øjeblikket.


Mange af dem har været væk fra deres familier på ekstra lange udmønstringer, og derhjemme er deres familier berørt af den omfattende smittestigning, der har været i Indien.


Fagforeningerne Metal Maritime og Maskinmestrenes Forening opfordrer sammen med Danske Rederier sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til at donere så stor en del som muligt af de Johnson & Johnson vacciner, der ikke kommer i brug i Danmark, til de indiske søfarende og deres familier.


Samtidig opfordrer organisationerne S-Regeringen til at give de søfarende, der kommer gennem det eksisterende besætnings-skifte-hub i Københavns Lufthavn, muligheden for at blive vaccineret.


- De søfarende fortjener både Danmarks og verdenssamfundets anerkendelse, for deres store indsats og afsavn under Covid-19 pandemien - ikke blot i tale, men i handling, siger Lars Have Hansen, der er formand for Maskinmestrenes Forening.


Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier, fremhæver, at Indien og ikke mindst de indiske søfarende og deres familier fortjener al den støtte, de kan få.


- De har virkelig været hårdt prøvet både ude og hjemme, mens de har holdt os alle sammen forsynet under coronakrisen, og derfor håber jeg, at sundhedsministeren er enig med os i, at de skal have nogle af de overskydende vacciner, siger Anne H. Steffensen og fortsætter:


- Derudover synes jeg, det er oplagt, at vi bruger vores velfungerende besætningsskifte-hub i lufthavnen til at tilbyde de søfarende et stik i armen, før de rejser videre. De søfarende har om nogen måtte lide store afsavn og mærket konsekvenserne af de lange nedlukninger, så hvis vi på nogen måde kan hjælpe dem, er det på høje tid.


  • Danmark har valgt at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge vaccinen fra Johnson & Johnson, da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner
  • Flere andre lande, hvor smittesituationen ser anderledes ud, bruger stadig Johnson & Johnson
  • Der findes tilsvarende ordninger i Belgien og Holland, hvor de vaccinerer de søfarende med Johnson & Johnson i et parallelt spor med myndighedernes vaccinationsprogrammer til den øvrige befolkning. Begge lande vaccinerer først deres nationale søfarende og dernæst udenlandske søfarende på belgiske og hollandske skibe


Interesserede kan læse brevet til sundhedsministeren fra organisationerne her:
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern mere end fordobler sin indtjening
- Shipping-koncern oplever stigende efterspørgsel efter luftfragt af fødevarer
- Dansk skibsfart topper hvidlister
- Parter på søfartsområdet er blevet enige om ny overenskomst
- Havnene i Sydkina er fyldte
- Norgesfærger skal have strøm fra land
- Dansk ordning for landstrøm forlænges
- Færgeselskaberne kan gøre klar til sommerpakken
- Havn på Vestsjælland etablerer landstrøm til skibe
- Havne bliver mere og mere grønne
- Energi- og haveorganisationer lancerer Power-to-X-strategi
- Satellitbaseret teknologi fra Danmark skal styrke den maritime sektor i Vestafrika

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst