Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
HAVNESELSKAB MED FALDENDE GODSOMSÆTNING:

66,6 millioner kroner efter skat er meget tilfredsstillende

Mandag 3. maj 2021 kl: 13:06
Af: Redaktionen

ADP A/S, der ejer og driver havnene i Fredericia og Nyborg - og driver Middelfart Trafikhavn, kom ud af 2020 med et resultat på 66,6 millioner kroner efter skat efter et år med en omsætning på 131,3 millioner kroner. Hos ADP peger man på, at den stigende omsætning skyldes, at man begynder at se effekten af havneselskabets transformation med nye forretningsområder, som fremadrettet skal sikre ADPs position og vækstmuligheder. Stigende udlejningsaktiviteter i både Port House og Taulov Dry Port har i 2020 tiltrukket nye kunder, hvilket påvirker årsresultatet positivt


Dertil kommer vækst i kerneforretningen i ADP-selskabets to erhvervshavne i Nyborg og Fredericia, hvor der på især container-området, ro/ro-området samt på området for fast bulk har været omsætningsfremgang. 


Fredericia Havn havde i 2020 en stigende aktivitet på containerområdet med to nye feederruter, hvilket har bidraget til en fremgang på 11 procent i forhold til året før.
På ro/ro-området havde havnen i Fredericia en fremgang på 7,7 procent.
For råolien har der været et fald i mængderne på 39 procent svarende til 1 millioner ton som følge af lukningen af Thyrafeltet i Nordsøen. 


På Nyborg Havn havde ADP en omsætningsfremgang på 12 procent i 2020, hvilket tilskrives øget aktivitet inden for fast og flydende bulk. Nyborg Havns centrale placering i forhold til de store fynske anlægsprojekter og tiltrækningen af nye kunder påvirkede importen af råstoffer positivt, som i 2020 har haft en vækst i mængder på 189 procent. 


Den samlede godsomsætning i 2020 blev for ADP havnene på 6,8 millioner ton mod 7,9 millioner ton i 2019, hvilket svarer til et fald på 14,6 procent. At de samlede godsmængder er faldet, kommer ikke uventet for ADP. Faldet afspejler de senere års udvikling med fald i mængden af håndteret råolie. 


Om ADP A/S:

  • ADP ejer og driver Fredericia Havn og Nyborg Havn og driver Middelfart Trafikhavn
  • ADP og PFA udvikler i joint-venture Taulov Dry Port som et multimodalt transport- og logistikcenter i Taulov med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane
  • Gennem kobling af Fredericia Havn og Taulov Dry Port bliver området omdrejningspunkt for udvikling af moderne lager- og logistikfaciliteter, der understøtter fremtidens intelligente og multimodale transportløsninger




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet
- Bropiller til ny jernbanebro bliver støbt direkte i havet
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde
- El-tog på Fyn får energi fra ny fordelingsstation i Marslev
- Rekordmange personer rejste over Øresund i 2023
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst