Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
HAVNESELSKAB MED FALDENDE GODSOMSÆTNING:

66,6 millioner kroner efter skat er meget tilfredsstillende

Mandag 3. maj 2021 kl: 13:06
Share  


Af: Redaktionen

ADP A/S, der ejer og driver havnene i Fredericia og Nyborg - og driver Middelfart Trafikhavn, kom ud af 2020 med et resultat på 66,6 millioner kroner efter skat efter et år med en omsætning på 131,3 millioner kroner. Hos ADP peger man på, at den stigende omsætning skyldes, at man begynder at se effekten af havneselskabets transformation med nye forretningsområder, som fremadrettet skal sikre ADPs position og vækstmuligheder. Stigende udlejningsaktiviteter i både Port House og Taulov Dry Port har i 2020 tiltrukket nye kunder, hvilket påvirker årsresultatet positivt


Dertil kommer vækst i kerneforretningen i ADP-selskabets to erhvervshavne i Nyborg og Fredericia, hvor der på især container-området, ro/ro-området samt på området for fast bulk har været omsætningsfremgang. 


Fredericia Havn havde i 2020 en stigende aktivitet på containerområdet med to nye feederruter, hvilket har bidraget til en fremgang på 11 procent i forhold til året før.
På ro/ro-området havde havnen i Fredericia en fremgang på 7,7 procent.
For råolien har der været et fald i mængderne på 39 procent svarende til 1 millioner ton som følge af lukningen af Thyrafeltet i Nordsøen. 


På Nyborg Havn havde ADP en omsætningsfremgang på 12 procent i 2020, hvilket tilskrives øget aktivitet inden for fast og flydende bulk. Nyborg Havns centrale placering i forhold til de store fynske anlægsprojekter og tiltrækningen af nye kunder påvirkede importen af råstoffer positivt, som i 2020 har haft en vækst i mængder på 189 procent. 


Den samlede godsomsætning i 2020 blev for ADP havnene på 6,8 millioner ton mod 7,9 millioner ton i 2019, hvilket svarer til et fald på 14,6 procent. At de samlede godsmængder er faldet, kommer ikke uventet for ADP. Faldet afspejler de senere års udvikling med fald i mængden af håndteret råolie. 


Om ADP A/S:

  • ADP ejer og driver Fredericia Havn og Nyborg Havn og driver Middelfart Trafikhavn
  • ADP og PFA udvikler i joint-venture Taulov Dry Port som et multimodalt transport- og logistikcenter i Taulov med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane
  • Gennem kobling af Fredericia Havn og Taulov Dry Port bliver området omdrejningspunkt for udvikling af moderne lager- og logistikfaciliteter, der understøtter fremtidens intelligente og multimodale transportløsninger
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- International transportkoncern genoptager jernbanetransporter gennem Danmark
- Banedanmark kan gøre hovedbanegård klar til el-tog på tre år
- Havn ved Lillebælt har planer om udvidelser
- Ruter uden om Storbritannien er populære
- Ny bro over Storstrømmen bliver forsinket et år
- Virksomhed kom på sporet med både økonomisk gevinst og mindre CO2-udslip
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- EU-politikere styrker togpassagerers rettigheder
- Batteritog er på vej til Region Sjælland
- Halvanden procent blev sendt retur eller destrueret
- 66,6 millioner kroner efter skat er meget tilfredsstillende
- Havne-mand fra nord tager sydover

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst