Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tysk transportkoncern er tilfreds med 2020-resultatet

Onsdag 14. april 2021 kl: 12:20
Share  


Af: Redaktionen

Transport- og logistik-koncernen Dachser, der har hovedsæde i Kempten i den tyske delstat Bayern, oplevede trods coronakrisens negative indflydelse kun et begrænset fald i omsætningen i 2020. Et stærkt andet halvår modvirkede konsekvenserne af nedlukningerne i Europa i april og maj

Dachser kan se tilbage på 2020, hvor den samlede nettoomsætning var på 5,61 milliarder euro, hvilket var 0,9 procent mindre end i 2019.


- Vi har indfriet vores løfte om at være et stabilt holdepunkt under coronakrisen, siger Dachsers administrerende direktør Burkhard Eling. 


- Den enorme opmuntring fra vores kunder og samarbejdspartnere har været en stor kilde til motivation for os. Vi skylder vores medarbejdere og alle dem, der kører for Dachser, en særlig tak, for det var dem, der sikrede, at sidste år blev så stor en succes. På trods af det ekstra besvær som følge af coronaen ydede de bemærkelsesværdige præstationer og løftede det ansvar, det altid medfører at have systemisk relevans, siger han videre.


Dachser holdt de globale forsyningskæder i gang uden afbrydelse og udviklede fleksible løsninger på kapacitetsflaskehalse, især inden for interkontinentale fragttjenester. 


Dachser noterede en fald på 2,2 procent i forretningsområdet Road Logistics, mens forretningsområdet Air & Sea Logistics leverede en vækst på 5,2 procent. Det sidste forretningsområde nød godt af at have sin egen chartrede luftfragtkapacitet samt af høje fragtrater for interkontinental transport. På koncernniveau faldt antallet af forsendelser med 2,5 procent til 78,6 millioner, mens tonnagen faldt med 2,9 procent til 39,8 millioner ton.


- Efter et solidt første kvartal medførte nedlukningerne i mange europæiske lande i nogle tilfælde drastiske fald i mængden af vejtransport, siger Burkhard Eling. 


- I juni var der imidlertid sket en klar forbedring, idet mængderne mere eller mindre konsekvent forblev over 2019-niveauet. Vores forretningsmodel har bevist, at den kan modstå kriser og samtidig har et stærkt vækstpotentiale og en god tilpasningsevne, tilføjer han.


Burkhard Eling understreger, at Dachser 1, januar i år gennemførte det generationsskifte i direktionen, som blev planlagt i 2020, og også fulgte op på den lagte investeringsplan.


- Sidste år investerede vi 142,6 millioner euro i vores globale logistiknetværk. I år øremærker vi omkring 190 millioner euro til at skabe yderligere kapacitet for kontraktlogistik og gå videre med digitaliseringsprocesser og forretningsmodeller.


Ifølge Burkhard Eling giver koncernens soliditetsgrad på 61,6 procent og aktionærernes opbakning over for det familieejede selskab Dachser den stabilitet, virksomheden behøver for at kunne fortsætte sin vækstpolitik ved at trække på egne ressourcer. Burkhard Eling fremhæver også, at coronakrisen har styrket Dachser's engagement i uddannelse af eksempelvis chauffører og logistikmedarbejdere, hvilket er et område, som er dybt forankret i virksomhedskulturen. 


I 2020 startede 625 nye praktikanter og eleve deres karriere hos Dachser i Tyskland på trods af de begrænsninger, coronakrisen medførte.


Burkhard Eling fremhæver også, at Dachser i løbet af de næste to år har til hensigt at starte med at udvide de områder, hvor koncernen tilbyder Dachser Emissions-Free Delivery til mindst 11 europæiske byer. Dancher vil også flere elektriske lastbiler og el-ladcykler i brug. Derudover støtter Dachser som medlem af den tyske brint- og brændselscelleteforening aktivt forskning i og test af lastbiler drevet af brændselsceller, der omdanner energien i brint til elektrisk energi, der kan drive en el-motor.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Branden på færgen »Scandinavian Star« skal undersøges endnu en gang
- Giv vacciner til Indien og indiske søfolk
- Dansk skibsfarten har haft medvind i første kvartal
- Nye faciliteter og havneudvikling med bæredygtigt mål skal ruste havn til fremtiden
- Corona-situationer i Indien påvirker handelsvejene
- Udslipstracker viser den faktiske udledning ned på TEU-niveau
- Ny fond skal støtte søfolk, der er hårdt ramt af corona-tiden
- Indsatsen mod corona-spredning kostede arbejdspladser hos rederierne
- - Det er godt med grøn pulje til danske færger
- Færgerederi har fået flere bookninger
- Djurslands største havn sætter stikket i og kører med el-kran
- CO2-regulering bør kunne ske på flådeniveau

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst