Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Islandsk containerrederi kobler til limfjordshavn på sit rutenet

Mandag 1. marts 2021 kl: 17:00
Af: Redaktionen

Islandsk containerrederi kobler til limfjordshavn på sit rutenet

Det islandske rederi Eimskip har indgået en havneaftale med Port of Aalborg. Aftalen vil koble havnen i Aalborg på Eimskips rutenet og give både importører og eksportører mulighed for at fragte hele, dry-containerlæs såvel som reefercontainere via Aalborg havn. Aftalen er gyldig, så længe skibe som en del af VSA-aftalen (Vessel Sharing Agreement) mellem Royal Arctic Line og Eimskip vil anløbe Aalborg

Den nye service tilbydes som følge af Vessel Sharing Agreement-aftalen mellem Eimskip og Royal Arctic Line, der blev påbegyndt i sidste kvartal 2020. Aalborg anløbes ugentligt som en af havnene i skibenes tre-ugers sejlruteplan mellem Nuuk, Reykjavik, Reydafjordur, Thorshavn, Aarhus, Aalborg, Helsingborg, Aarhus, Thorshavn, Reykjavik og Nuuk. Aalborg havn accepteres også for alle andre havne, der betjenes af Eimskip, baseret på omladning via en Eimskip-terminal.


Den nye aftale baner vejen for styrkede forbindelser til Nordatlanten med ugentlige forbindelser for virksomheder i nordlige og vestlige dele af Danmark. Den nye aftale styrker hele containertrafikken til og fra Aalborg, hvilket kommer virksomheder i hele regionen til gode.

 
- Vi har haft et tæt samarbejde med Eimskip gennem lang tid, og vi er meget tilfredse med, at vi nu tager næste skridt og intensiverer samarbejdet til fordel for vores fælles kunder. At Aalborg nu bliver en del af rederiets containernetværk er en klar styrkelse af vores samlede containerydelser i Aalborg, siger Rasmus Munk Kolind, der er commerciel manager for container og jernbane hos Port of Aalborg.


- Det giver nye muligheder for de nord- og vestjyske virksomheder, der nu får en opkobling tættere på dem selv. Det optimerer deres transport betydeligt i forhold til økonomien, og aftalen med Eimskip vil således også spare miljøet og vejene for lastbilstransporter, hvilket kommer alle til gode, siger han.

 
Den nye rute er en såkaldt FCL-forbindelse (Full Container Load), hvor Eimskip tilbyder transport af hele containere for kunderne. Ifølge Rasmus Munk Kolind vil den nye mulighed særligt være relevant for den nordjyske fødevareindustri, hvor mange virksomheder har stærke handelsforbindelser med både Island og Færøerne, mens kunder med dry-containere også vil opleve fordele ved aftalen. 

Hos Eimskip har man set et stort potentiale i at servicere virksomheder i den nordlige og vestlige del af Danmark via Aalborg.


- Vi er meget tilfredse med aftalen med Port of Aalborg. Vi er fuldt ud klar over de stærke lokale forbindelser i området med fokus på Nordatlanten. Eimskip Group har i mange år været til stede med eget kontor på Aalborg havn med over 25 dedikerede og meget professionelle kolleger, der er ansvarlige for vores forretning til og fra Grønland, håndteret af SHIP-LOG A / S og Atlantic Trucking, der tilbyder LCL, FCL og specialtransporttjenester nationalt såvel som internationalt, siger Jesper Sandahl, der er Managing Director hos Eimskip Denmark A/S, og tilføjer:
 

- Vi har i lang tid kigget på muligheden for at være til stede og koble Aalborg på Eimskip's sejladssystem, og vi er ikke i tvivl om, at denne aftale vil være til gavn for det lokale erhvervsliv, Port of Aalborg og os selv. Desuden giver aftalen os nye forretningsmuligheder på tværs af havne på kontinentet såvel som på Island, Grønland og Færøerne.


Jesper Sandahl peger på, at mange af rederiets kunder har bedt om denne udvidelse.


- Vi er derfor sikre på, at vores kunder vil byde velkommen til Eimskip's nye produkt fra starten, siger han.

 
Udover Eimskip opererer Royal Arctic Line og Unifeeder også med forbindelser til og fra Aalborg.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- En container med rom indeholdt også andre stærke sager
- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst