Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Havn ved Limfjorden har taget sin nye jernbaneterminal i brug

Onsdag 3. februar 2021 kl: 11:30
Af: Redaktionen

Havn ved Limfjorden har taget sin nye jernbaneterminal i brug

Aalborg Havn - Port of Aalborg - der har aktiviteter på begge sider af Limfjorden, har lagt sidste hånd på anden og sidste etape af den nye jernbaneterminal på Østhavnen. De første banevogne bliver i disse uger losset og lastes de første vogne på det nye areal

Jernbanen spiller en stadigt større rolle i de nordjyske virksomheders transportmiks, og hos Port of Aalborg forventer man, at den positive udvikling vil tage yderligere fart de kommende år.
 

Derfor investerer Port of Aalborg løbende i jernbanesetup’et på havnens voksende erhvervsområde i Aalborg Øst, og i foråret 2020 satte virksomheden gang i etableringen af et nyt jernbaneområde på i alt 43.000 kvadratmeter. Et område, der nu står klar til brug, og det glæder commercial manager hos Port of Aalborg, Rasmus Munk Kolind.

 
- I august tog vi første del af det nye område i brug, og nu er vi kommet i mål med den anden og sidste del, hvilket er yderst positivt. Efterspørgslen på fragt af gods via jernbane vokser hurtigt i disse år, og de nordjyske virksomheder ser for alvor jernbanen som et alternativ til vejtransport. Alene i 2020 steg antallet af vogne med 54 procent, og derfor er vi selvfølgelig rigtig glade for, at vi nu har øget vores kapacitet på området betydeligt, så vi kan fortsætte med at understøtte den positive udvikling, fortsætter Rasmus Munk Kolind.
 

Det nye jernbaneområde, der er placeret på den sydøstlige del af Østhavnen, udgøres dels af et 9.100 kvadratmeter stort terminalområde med et 430 meter langt rillespor og dels af et belagt areal på 12.500 kvadratmeter. Dertil kommer et areal på yderligere 21.200 kvadratmeter, hvor virksomheder kan etablere sig. 
 

- Sideløbende med at efterspørgslen på godstransport via jernbane vokser, tiltrækker vi også i stigende grad nye virksomheder til vores erhvervspark. Med det nye terminalområde får vi nu endnu bedre muligheder for at tilbyde skræddersyede løsninger til både nye og eksisterende virksomheder på havnen, hvad enten det drejer sig om etablering eller leje af arealer på en lokation, hvor de fra baghaven har direkte adgang til 4.000 europæiske jernbanehubs, siger Rasmus Munk Kolind.
 

På nuværende tidspunkt har renovationsvirksomheden Geminor etableret sig på det nye område, hvor virksomheden blandt andet har opført en stor telthal.
 

- Vi er glade for, at vi har indgået en aftale med Geminor og ser meget frem til samarbejdet. Derudover mærker vi generelt en stor efterspørgsel på de nye kvadratmeter, og vi forventer derfor at tiltrække yderligere virksomheder til området inden for den nærmeste fremtid, siger Rasmus Munk Kolind.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- Region og kommuner har spillet ud med fælles ønsker på trafikområdet
- Bropiller til ny jernbanebro bliver støbt direkte i havet
- Mandskab på Limfjordshavn løftede containerandelen til ny højde
- El-tog på Fyn får energi fra ny fordelingsstation i Marslev
- Rekordmange personer rejste over Øresund i 2023
- Trafikstyrelsen inviterer til konference om jernbanesikkerhed
- Ny og højere bro over bane på Vestsjælland skal erstatte lav bro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst