Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tysk transportkoncern melder sig ind i lobby for brint-forkæmpere

Torsdag 21. januar 2021 kl: 13:23
Share  


Af: Redaktionen

Ved årsskiftet tilsluttede den tyske transport- og logistikkoncern Dachser sig den tyske DWV-sammenslutning - Deutscher Wasserstoff- und Brennstoffzellen-Verband - der er en lobbygruppe, som siden 1996 har arbejdet for en hurtig udbredelse af brint som energikilde og for at fremme af brændselscelleteknologi. Dachser bliver samtidig en del af DWV's HyLogistics-klynge

Bilproducenter, vedvarende energiselskaber og logistikvirksomheder gik for nylig sammen og etablerede den nye arbejdsgruppe. Deres mål er at give politisk opbakning til forberedelse og indførelse af brændselscellelastbiler på markedet med henblik på at reducere drivhusgasemissionerne inden for godstransport - og at repræsentere disse interesser over for de tyske og europæiske politiske beslutningstagere og ministerier.


- Godstransport ad landevej står for cirka fem procent af den samlede udledning af drivhusgasser i EU. Brintbrændselscelleteknologi repræsenterer den bedste mulighed for at nå det langsigtede mål om nulemissionskøretøjer, især inden for lastbiltransport over lange afstande, siger Stefan Hohm, der er Chief Development Officer hos Dachser. 


- Vores medlemskab af DWV er et vigtigt skridt, da vi samarbejder med transportpartnere og chauffører om at forberede Dachser-netværket til ændringerne i transportsektoren, siger han videre.


Attraktiv metode til godstransport
- Det, der gør brint- og brændselscellelastbiler så attraktive ved transport af varer, er den høje systemeffektivitet, som brændselsceller tilbyder, og som langt overgår forbrændingsmotorens. Men denne type transport vil samtidig give store lokale fordele i form af nuludledning af nitrogenoxid, CO2 og partikler. Vi er rigtig glade for at få Dachser, en førende logistikvirksomhed, med om bord som medlem, siger Werner Diwald, der er bestyrelsesformand for DWV. 
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fredag 26. februar 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Byggeriet af dansk færge i Asien kan følges over hele verden
- - Kvinder kan være mindst lige så gode lastbilchauffører som mænd
- VVM-undersøgelsen af fjordsforbindelse er opdateret
- Hvordan får vi gang i dansk økonomi efter pandemien?
- Bulgarsk registreret lastbil kom til Nakskov med 440 kg hash
- Lastbilbestanden er vokset
- Toldere fandt 23,2 ton kokain
- Svensk producent af tunge køretøjer skal have ny chef
- Der er stadig is på vandet
- Vognmand blev positivt chokeret over sin nye lastbil
- Mini-trans har fået to store

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst