Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Et erfarent kinesisk hold rakte ud

Onsdag 18. november 2020 kl: 09:41
Share  


Af: Redaktionen

Tilbage i marts - fem dage efter at Danmark skruede ned for blusset - skruede speditionsfirmaet ALPI op for et datterselskab i Kina. Det var måske ikke det mest optimale tidspunkt, da Kina på det tidspunkt også var påvirket af restriktioner for at dæmme op for smitte med corona-virus

Et erfarent kinesisk hold rakte ud
- Man siger, at timing is everything, og den var både med og imod os i forbindelse med opstarten af ALPI China, fortæller Morten Høgsberg Nielsen, administrerende direktør i ALPI Air & Sea.
- Man siger, at timing is everything, og den var både med og imod os i forbindelse med opstarten af ALPI China, siger Morten Høgsberg Nielsen, administrerende direktør i ALPI Air & Sea, som efter godt et halvt år gerne vil dele oplevelsen med andre transportfolk.


- Et erfarent kinesisk team rakte ud efter os, og vi slog til - på trods af tidspunktet. Sådan handler vi ofte hos ALPI. Muligheder opstår, og vi griber dem. Heldigvis gik det godt denne gang, siger Morten Høgsberg Nielsen. 


Han oplyser, at ALPI China i dag har 12 medarbejdere, og har formået at komme fra start med et pænt overskud.


- Det er vi meget tilfredse med.


Kina lige nu
For de fleste har 2020 været et år med betydelig turbulens. Verdenshandlen og de globale samarbejder har været udfordret i en grad, som mange næppe havde forestillet sig muligt, da året begyndte.


Og udfordringerne ser ikke ud til at være overstået, vurderer Morten Høgsberg Nielsen. 


- Vi ser ind i en ret ekstraordinær situation. Der er igen kommet gang i efterspørgslen på kinesiske varer worldwide. Faktisk så meget, at fragtraterne på søen ikke har været højere siden 2009. Ligeså har kapaciteten på luftfragt siden februar 2020 været begrænset - og raterne rekordhøje, siger Morten Høgsberg Nielsen og fortsætter:


- Så der er rigtig god brug for erfarne og fleksible medarbejdere i Kina, som kender markedet, og alle har et godt netværk. Det betyder, at vi på trods af betingelserne, lykkes med at finde løsninger og muligheder til vores eksisterende kunder samt de mange nye kunder, som er kommet til.


Dansk eksport til Kina boomer fortsat
Hos Alpi bemærker man, at dansk vareeksport til Kina ifølge Danmarks Statistik er steget i første halvår 2020 med over 20 procent sammenlignet med samme periode i 2019. Totalt set er Danmarks eksport til Kina næsten tredoblet siden 2005, og verdens mest folkerige land ligger på en sjetteplads på listen over lande, som danske virksomheder eksporterer mest til.


På trods af corona-tidens udfordringer og vanskeligheder vokser Kinas økonomi i 2020, og betydningen for dansk og global økonomi stiger fortsat. Havnen i Shanghai, der er den største i verden, satte ny containerrekord i oktober 2020 - en stigning på 15 procent i forhold til samme måned sidste år. En lignende udvikling har man set i andre kinesiske havne.


- I en global verden med stigende krav til transport- og logistikbranchen glæder vi os over, at vi har meget dygtige teams både i Kina og her på ALPI-kontorerne i Skandinavien. Det er afgørende, siger Morten Høgsberg Nielsen.

Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fredag 26. februar 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Byggeriet af dansk færge i Asien kan følges over hele verden
- - Kvinder kan være mindst lige så gode lastbilchauffører som mænd
- VVM-undersøgelsen af fjordsforbindelse er opdateret
- Hvordan får vi gang i dansk økonomi efter pandemien?
- Bulgarsk registreret lastbil kom til Nakskov med 440 kg hash
- Lastbilbestanden er vokset
- Toldere fandt 23,2 ton kokain
- Svensk producent af tunge køretøjer skal have ny chef
- Der er stadig is på vandet
- Vognmand blev positivt chokeret over sin nye lastbil
- Mini-trans har fået to store

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst