Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Postkoncern har skåret sit CO2-udslip ned med 40 procent

Torsdag 22. oktober 2020 kl: 12:23
Af: Redaktionen

Den svensk-danske postkoncern PostNord har i løbet af årets tredie kvartal nået sit mål om at reducere koncernens klimaaftryk med 40 procent i forhold til basisåret 2009 inden udgangen af 2020. Postkoncernen har sat et nyt mål om at være fossilfri i 2030

Postkoncern har skåret sit CO2-udslip ned med 40 procent
PostNord har øget bruge af elektriske køretøjer for at nå sit mål om CO2-reduktion.
PostNord har nået sit mål om at reducere klimaaftrykket med 40% i forhold til basisåret 2009 inden udgangen af 2020. 


Målet, som er absolut, var ambitiøst, da det blev sat i 2010. PostNord peger på, at det har været og er en udfordring at reducere klimaaftrykket på grund af de hurtige og omfattende forandringer med færre breve og flere og mere transportkrævende pakker. 


PostNord har nået målet ved hjælp af generelle effektiviseringer og målrettede indsatser som eksempelvis overgang til el direkte fra vedvarende energikilder, effektiv udnyttelse af togtransport, investering i køretøjer, der kører på alternative brændstoffer, og gradvis overgang til biobrændstoffer til vejtransport. En anden stærkt medvirkende årsag er en ændret lovgivning, som har reduceret behovet for flytransport.


- PostNord har med sin samfundsvigtige opgave et stort ansvar for at bidrage til en bæredygtig udvikling. Derfor arbejder vi målbevidst med at integrere klimaspørgsmålene i vores udbud af produkter og tjenester. Det har givet resultater, og vi er stolte af det, vi har opnået. Nu sætter vi et nyt og meget ambitiøst mål, som skal nås i 2030, siger Annemarie Gardshol, administrerende direktør og koncernchef.


PostNords nye mål om at være fossilfri i 2030 gælder ikke kun PostNords egne køretøjer, men også al transport, der udføres for PostNord af koncernens underleverandører.


- PostNord tager fortsat ansvar for de nationale og globale klimamål ved at sætte et tydeligt mål om at være fossilfri med en meget ambitiøs tidsplan frem til 2030, siger Sofia Leffler Moberg, der er koncernens bæredygtighedschef.


- Vi har ikke nogen klar plan for, hvordan vi skal nå målet, men vi ved, at det vil kræve både systematisk arbejde og nytænkning. Jeg ser frem til innovationer inden for alt fra effektiv logistik og e-handel til øget elektrificering og sikker adgang til biobrændstoffer på alle vores markeder. Vi ved også, at vi ikke kan håndtere disse udfordringer alene. For at nå vores mål er vi derfor nødt til at udvide vores samarbejde med leverandører, kunder og forbrugere, siger hun videre.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst