Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Lufthavn ved Limfjorden konstaterer øget efterspørgsel på flyrejser

Tirsdag 1. september 2020 kl: 12:04
Share  


Af: Redaktionen

Aalborg Lufthavn kan ved udgangen af august konstatere en stigning på knap 17 procent i antallet af rejsende i forhold til juli. August-trafikken lå i år på 44,3 procent af trafikken i august 2019

Siden Danmark lukkede ned i marts, har udenrigstrafikken og især chartertrafikken været på et meget lavt blus, men i august 2020 ses en større stigning i antal rejsende til udlandet end i de forgangne måneder. 
 

- Vi ser i år en august med over 25 procent flere rejsende til udlandet end i juli, når vi tæller både udenrigs- og charterpassagerer. Det er interessant, da juli normalvis er en langt større feriemåned end august, men i denne uvante situation er det en positiv udvikling. Således går det i den rigtige retning, hvor også KLM her fra den 1. september er tilbage med hele tre daglige afgange til Amsterdam, som giver en langt større fleksibilitet for især de forretningsrejsende, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen. 


Lufthavnen ved Limfjorden har fået 24,8 procent af udenrigstrafikken tilbage i august 2020, i det 10.010 passagerer fløj udenrigs i august 2020 mod 40.422 i august 2019. I chartertrafikken er der stadigvæk markant tilbagegang med kun 1.246 charterrejsende i august 2020 mod 25.638 i august sidste år.
 

Antallet af indenrigsrejsende er stigende
Det er fortsat de indenrigsrejsende, der står for langt størstedelen af det samlede antal rejsende i august i år. Alt i alt er 74,2 procent af indenrigspassagerene tilbage i Aalborg Lufthavn - med 44.688 rejsende til og fra København og Bornholm i august i år mod 60.243 rejsende i august 2019.
 

- Efter sommerferien er erhvervslivet så småt ved at komme i omdrejninger igen, hvilket normalt betyder mange flere rejsende til København. Ligesom i juli ser vi også stadig mange ferierejsende på ruten i august, hvor særligt de fortsat billige flybilletter spiller ind, siger Søren Svendsen.
 

I Aalborg lufthavn var der i august 2020 55.944 passagerer igennem terminalen mod 126.303 passagerer i august 2019, hvilket svarer til en samlet tilbagegang på 55,7 procent.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks ud af ti virksomheder vil sende lastbilen på vejen, før varerne er solgt
- EU-projekt skal gøre europæiske lufthavne klar til CO2-neutral luftfart
- Postkoncern sælger sine sø- og luftfragtaktiviteter
- Ny aftale skal genstarte dansk eksport efter corona
- Vanskelig luftfragtprojekt udløser international hæder til dansk transportkoncern
- Lavprisflyselskab fra Norge manglede ni ud af ti passagerer i september
- Skandinavisk flyselskab fløj med 79 procent færre passagerer
- Lufthavne og luftfartsselskaber kan søge støtte fra ny corona-ordning
- Flyselskaber får frist for refusion af billetter til aflyste flyafgange
- Passagertallet i nordjysk lufthavn er en trediedel i forhold til sidste år
- Toldere finder ulovlige piller og tobak i dansk lufthavn
- Politikere har justeret aftale om genstart af luftfarten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst