Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kontantsalget åbner igen i busser og flextrafik i Nordjylland

Fredag 14. august 2020 kl: 09:41
Share  


Af: Redaktionen

I forbindelse med, at Danmark lukkede ned i midten af marts, suspenderede Nordjyllands Trafikselskab NT - mobilitetsselskabet i Region Nordjylland - midlertidigt den kontante betaling på opfordring af transportministeren. Efter dialog med vognmændene og chaufførerne, der udfører kørslen, bliver det nu igen muligt for kunderne at betale med kontanter i bussen og flextrafikken

Det sker dog med en kraftig opfordring til kunderne om at bære mundbind ved kontant betaling, når de anvender den kollektive transport og flextrafikken. 


NT understreger, at det er et fælles ansvar at minimere smitterisikoen. Derfor opfordrer NT fortsat kunderne til at bruge håndsprit og følge de generelle retningslinjer fra Sundhedsmyndighederne - herunder også anbefalingen om at bære mundbind. Har man glemt mundbind, har man mulighed for at købe et til rejsen i NT’s kundecenter i Kennedy Arkaden i Aalborg.


- Det er trygt at benytte den kollektive trafik, men det kan være vanskeligt at holde afstand til øvrige passagerer specielt i myldretiden. Derfor håber jeg, at den gode adfærd, som kunderne har udvist de sidste måneder, fortsætter også, når vi ser flere kunder i den kollektive trafik. Så fortsæt med håndspritten, hold god afstand til chauffør og medpassagerer og anvend mundbind på tidspunkter, hvor det kan være svært at holde afstand, eller hvis du har kontakt med chaufføren, siger Mette Henriksen, der er chef for kunder og salg. 


Selvom den kontante betaling genindføres, opfordrer hun fortsat kunderne til at anvende de alternative billetformer fremfor kontantbetalingen i bussen. Først og fremmest er det altid billigere at rejse på Rejsekortet fremfor at købe en enkeltbillet, og de alternative billetformer begrænser kontakten mellem chauffør og kunde. I tilfælde af kontant betaling så hav, så vidt det er muligt, aftalte penge, lyder opfordringen.


Hos NT har kunderne benyttet sig flittigt af muligheden for at købe enkeltbilletter enten via NT’s webshop eller gennem app’en NTbillet. Salget på de to platforme er de sidste tre måneder steget med 26 procent. Specielt pensionisterne har taget app’en til sig. Salget til pensionister er på nuværende tidspunkt fordoblet sammenlignet med salget i 2019. 


- Vi er glade for, at mange af vores kunder har valgt at bruge alternative billetformer i den her tid, men vi ved, at vi har en mindre kundegruppe, som har følt sig begrænset i brugen af den kollektive transport, fordi de foretrækker at betale med kontanter. Og dem glæder vi os rigtig meget til at byde velkommen tilbage, men vi håber, at vores kunder stadig vil anvende de digitale billetmuligheder for at begrænse kontakten til chaufføren, siger Mette Henriksen. 


Særlige hensyn i flextrafikken 
Flextrafikken omhandler blandt andet kørsel til læge og sygehuse, hvorfor der tages særlige forholdsregler. I samarbejde med KL og Danske regioner uddeler NT mundbind til kunderne, som anvender flextrafikken, hvis de ikke selv har husket at få et med til turen. 


- I flextrafikken er der en større grad af kontakt mellem chauffør og kunde, og vi har naturligvis også flere svage borgerne med i denne transportform. Derfor opfordres vores kunder i flextrafikken til konsekvent at anvende mundbind, siger Mette Henriksen.


NT forventer, at udleveringen af mundbind i flextrafikken begynder mandag 17. august. 
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Fagforening fik over 8 millioner ind i arbejdsskadesager
- Faglige sager gav godt 237.000 kroner i kassen
- Asfalt er mere end bæredigt med hensyn til trafikken
- CO2-fortrængningskrav kan levere mere end S-Regeringen lægger op til
- Magasinet Bus 9 - 2020 er udkommet
- Uddannelsesorganisation lancerer jobportal for chauffører
- Ny oversigt samler data om den kollektive trafik
- Hurtigfærger lægger snart til i ny færgeterminal
- Stop transportspild og omstil til el
- Færgerederi intensiverer kampen mod virus på alle sine færger
- En lille reduktion af trafikken giver store forbedringer på vejene
- Dansk Industri inviterer på webinar med transportordfører

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst