Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Limfjordens største havn har haft et mindre fald i godsomsætningen i første halvår

Onsdag 12. august 2020 kl: 13:40
Share  


Af: Redaktionen

Port of Aalborg - Aalborg Havn - har gjort status over årets første halvdel og kan notere en mindre negativ afvigelse i den samlede godsomsætning sammenlignet med samme periode sidste år. Havnens ledelse kan trods den negative udvikling se lyspunkter med positiv udvikling på jernbane- og byggefronten

Opgørelsen over havnens samlede godsmængde i første halvår af 2020 viser et mindre fald på 5,9 procent med 1.457.166 ton gods i 2020 imod 1.582.247 ton i samme periode i 2019.


Samme mønster tegner sig i forhold til de budgetterede godsmængder i 2020 med en negativ afvigelse i de realiserede godsmængder på 6,7 procent. Det skyldes især et markant fald i kul på omkring 50 procent. Flere af de andre grupper overrasker dog positivt - særligt fast bulk, hvor godsmængderne i første halvår ligger mere end 50 procent over budgettet og samtidig giver pladsudfordringer på havnen.


- Et samlet fald i godsomsætningen var jo forventeligt set i forhold til den nuværende verdenssituation, og når vi kigger på påvirkningen i store dele af erhvervslivet, mener vi, at status for første halvår hos Port of Aalborg er tilfredsstillende, siger havnens administrerende direktør Claus Holstein.


Mens godsomsætningen har været påvirket i mindre grad, har krydstogtbranchen været hårdt ramt i hele verden - også i Aalborg, hvor årets rekordsæson med 45 planlagte anløb er reduceret til 0. 


- Jernbanesegmentet fortsætter de senere års positive udvikling med et stadigt stigende antal vogne og ankomster igennem krisen. Byggeriet af den nye jernbaneterminal er i fuld gang, og vi ser frem til at tage første etape i brug i uge 34, siger Claus Holstein.


Ligeledes er der byggeaktivitet i Østhavnen, hvor blandt andet opførelsen af 6.000 kvadratmeter lagerhaller og en udvidelse af multiterminalen er i gang, ligesom en ny fabrik til Aalborg Chokoladen og flere andre projekter kommer til i løbet af året.


- Den fortsatte udvikling på både jernbanen og byggefronten er rigtig positiv, og vi forventer, at det fortsætter igennem resten af året, siger Claus Holstein og fortsætter:


- Hvis vi skal kunne indhente den negative afvigelse i anden halvdel af året, vil det være netop her. Men jeg tør ikke sige noget om konsekvenserne for årets samlede resultat endnu, da vi lige nu ligger på vippen med øget smittespredning mange steder i verden. Det eneste, jeg er sikker på, er, at udfordringerne ikke er ovre, og vi vil mærke efterdønningerne i lang tid. Spørgsmålet er, hvordan vi hos Port of Aalborg er i stand til at løse dem.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brint er det bedste fremtidige alternativ til fjerntransport
- Fagforening fik over 8 millioner ind i arbejdsskadesager
- Faglige sager gav godt 237.000 kroner i kassen
- - Vi er kun lige begyndt
- Asfalt er mere end bæredigt med hensyn til trafikken
- CO2-fortrængningskrav kan levere mere end S-Regeringen lægger op til
- Logistikvirksomhed har fået fem bokse til gods
- Vitten-virksomhed vinder transportpris
- Fra torsdag koster det en bøde at overtræde miljøzonereglerne
- Uddannelsesorganisation lancerer jobportal for chauffører
- Truck-tank får satelit-stander
- Hurtigfærger lægger snart til i ny færgeterminal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst