Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tyve skærer færre kighuller i lastbiler

Torsdag 6. august 2020 kl: 09:55
Share  


Af: Redaktionen

Internationalt samarbejde har taget pusten fra kriminelle, der skærer hul i lastbilers presenninger for at se, om der er noget at stjæle - og så stjæle det

I nogle år har organiserede kriminelle stjålet gods for store summer fra lastbiler rundt om i Europa ved at skære kighuller i lastbilernes presenning, når lastbilerne holdt på rastepladser. På den måde har tyvene kunnet spotte de værdifulde og let afsættelige varer. I flere sager er chaufførerne blevet truet og holdt tilbage, mens gerningsmændene stjal godset.


I Danmark har der siden 2017 været et markant fald i antallet af den slags tyverier, hvor presenningen er skåret op, oplyser politiet i Syd- og Sønderjylland.
  • 2017: 234 sager
  • 2018: 105 sager
  • 2019: 44 sager
  • 2020: Foreløbig 12 sager
 
Internationalt samarbejde har haft en effekt
Siden 2018 har Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) i Padborg og Rigspolitiet samarbejdet med en række europæiske lande og myndigheder samt brancheorganisationen TAPA EMEA om at få stoppet den type kriminalitet. 
Project Cargo har blandt andet sammen med polsk politi iværksat en målrettet indsats mod en gruppe meget aktive polske gerningsmænd. Tallene tyder på, at den indsats har båret frugt.


Deltagelsen i Project Cargo har været vigtig for UKA Vest, da UKA Vest har et særligt fokus på omrejsende kriminelle grupperinger. Derudover er placeringen i Padborg ideel i forhold til den form for kriminalitet.
 

Udgift på otte milliarder Euro
Da både mængden og værdien af varerne, der transporteres, er stigende, vil kriminelle også fremadrettet være interesseret i at bruge fremgangsmåden. For branchen er der tale om store økonomiske konsekvenser ved ødelæggelserne og tyverierne. I 2017 løb de op i anslået omkring otte milliarder euro i Europa. Det er i sidste ende forbrugerne, der kommer til at betale regningen.


Project Cargo afsluttes i løbet af i år. Politiet i Syd- og Sønderjylland oplyser, at arbejdes på at sikre, at det internationale samarbejde og den målrettede indsats fortsætter - også efter projektets afslutning.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Brint er det bedste fremtidige alternativ til fjerntransport
- Fagforening fik over 8 millioner ind i arbejdsskadesager
- Faglige sager gav godt 237.000 kroner i kassen
- - Vi er kun lige begyndt
- Asfalt er mere end bæredigt med hensyn til trafikken
- CO2-fortrængningskrav kan levere mere end S-Regeringen lægger op til
- Logistikvirksomhed har fået fem bokse til gods
- Vitten-virksomhed vinder transportpris
- Fra torsdag koster det en bøde at overtræde miljøzonereglerne
- Uddannelsesorganisation lancerer jobportal for chauffører
- Truck-tank får satelit-stander
- Hurtigfærger lægger snart til i ny færgeterminal

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst