Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION EFTER AFSTEMING I EU-PARLAMENTET:

- Vejpakken er et stort skridt hen mod ordnede forhold

Torsdag 9. juli 2020 kl: 12:10
Share  


Af: Redaktionen

EU-Parlamentet vedtog onsdag vejpakken, som EU-Kommissionen fremlagde første del af i maj 2017. Vejpakken harmoniserer blandt andet reglerne for vejgodstransporten på de europæiske veje. Transportorganisationen ITD, som flere gange har udtrykt sig kritisk over for vejpakken, mener efter onsdagens afstemning i EU-Parlamentet, at der er grund til at glæde sig afstemningen

ITD betegner det som et vigtigt skridt i bestræbelserne på at skabe et velfungerende og effektivt europæisk transportmarked med ordnede forhold. Transportorganisationens administrerende direktør Carina Christensen mener, at det er en festdag, og at det nu gælder det om at få reglerne til at virke ude i virkeligheden så hurtigt og effektivt som muligt.
 
- Vejpakken er et stort skridt hen mod ordnede forhold og fair og lige konkurrencevilkår. Nu gælder det om at benytte lejligheden og momentum til at få sat de nye fælles regler i spil på en god og effektiv måde på tværs af landegrænserne, siger Carina Christensen og fortsætter:


- Vi ser frem til et godt og tæt samarbejde med myndighederne om implementeringen. Som en førende transportnation har Danmark en særlig interesse i at udbrede ensartet fortolkning af internationale regler, og med Vejpakken er døren til forbedringer for alvor åben.

 
Vejpakken indeholder bestemmelser om blandt andet chaufførernes arbejdsforhold, cabotagekørsel, virksomhedsetablering og gensidig anerkendelse af digitale dokumenter som fragtbreve med videre..
  

- Vi får kun fair og lige konkurrence, hvis vi har ens regler, og at de fortolkes og håndhæves ensartet. ITD repræsenterer et bredt udsnit af branchen, og derfor har vi arbejdet hårdt for at sikre balancerede regler, der kan kontrolleres og håndhæves i praksis og som tager højde for både nationale og internationale hensyn. Det er heldigvis langt hen ad vejen lykkedes, siger Carina Christensen.
 

Vejpakken vil blive implementeret gradvist. Flere af reglerne får først virkning i alle EU-lande efter 18 måneder - det vil sige i begyndelsen af 2022. 


Andre regler vil træde inden for kort tid. Det gælder eksempelvis de nye køre- og hviletidsregler, som træder i kraft 20 dage efter offentliggørelse af Vejpakken i EU-Tidende. Det forventes at ske i løbet af august, hvormed de nye køre- og hviletidsregler vil træde i kraft til september i år.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbiltrafikken mellem Øst- og Vestdanmark har nogenlunde holdt niveauet
- Vestjysk vognmand tipper bagud med tre-akslet kærre
- Transportvirksomhed samler sine aktivteter i Ikast
- Svensk chauffør får stor bøde for persontransport og godstransport uden tilladelse
- Vognmand i Vivild valgte Volvo FH16
- Lastbilleverancerne faldt i juli
- Juli blev en positiv måned for varebilforhandlerne
- Tyve skærer færre kighuller i lastbiler
- Polsk politi anholder syv personer i sag om illegal cigaretproduktion og smugling
- - Det er et falsum
- Post-koncern kører pakker ud med elektriske lastbiler
- Erhvervsstyrelsens øger kontrolindsatsen overfor ulovlige ordinære udbytteudlodninger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst