Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Transportorganisation engagerer sig i digitaliseringen af dansk vejgodstransport

Torsdag 2. juli 2020 kl: 12:22
Share  


Af: Redaktionen

I tæt samarbejde med det anerkendte Alexandra Institut etablerer transportorganisationen ITD et internationalt videncenter og udviklingsmiljø, der skal skubbe på den digitale omstilling af godstransporten med lastbiler. Centret, der får navnet ITD Logtech Hub og placeres i IT-Byen i Aarhus, skal bistå danske vejgodstransportvirksomheder i at favne ny teknologi og udvikle nye, digitale forretningsmodeller

Formålet med ITD Logtech Hub er at bringe de danske transport- og logistikvirksomheder på forkant i den digitale økonomi og skabe nye konkurrencedygtige digitale forretningsmodeller og løsninger indenfor vejgodstransporten.
 
- I den danske vejgodstransport skal vi ikke være passive tilskuere til fremtiden - vi skal være med til at forme den. Den digitale økonomi buldrer derudad, og vi ved, at vejgodstransporten står over for en gennemgribende digitalisering. Derfor vil vi i ITD nu sammen med vores medlemmer omfavne ny teknologi og de nye digitale forretningsmodeller, siger bestyrelsesformand i ITD, Christian Sørensen Madsen, der fortsætter:


- Vi ser det som helt afgørende for den fremtidige vækst i dansk vejgodstransport og samtidig som en mulighed for på sigt at få en førerposition i den internationale konkurrence om transportkunderne. Vi har i ITD som ambition, at danske vejgodstransport- og logistikvirksomheder skal være i den internationale elite inden for udvikling og anvendelse af digitale teknologier, og med etableringen af ITD Logtech Hub tager vi et stort skridt i den retning, 
 

ITD Logtech Hub åbner i august og skal både sikre udvikling og udbredelse af ny teknologi og nye digitale forretningsmodeller. Udviklingen kommer til at foregå i tæt samarbejde med Alexandra Instituttet, der har stor erfaring i at matche it-forskningsmiljøet med virksomheder. Alexandra Instituttet er et af Danmarks syv GTS-institutter (Godkendt Teknologisk Service), og instituttet er dermed godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet som et institut, der kan omsætte forskning til vækst.
 

Som en del af ITD Logtech Hub etableres et udviklingsmiljø i IT-Byen i Aarhus, hvor nytænkende startup’er med ideer til digitale løsninger inden for transport og logistik kan blive matchet med etablerede virksomheder inden for vejgodstransportbranchen. Derudover vil ITD Logtech Hub tilbyde ITD’s medlemsvirksomheder og andre interesserede analyser og kortlægning af eksisterende workflows i virksomhederne med henblik på at implementere nye digitale løsninger, der kan øge effektiviteten.
 

- Det går stærkt på den digitale agenda, og vi kan ikke tage det for givet, at vi bare kan følge med. Det kræver ressourcer og investeringer i blandt andet ny teknologi og nye digitale forretningsmodeller at sikre vi ikke kommer bagud i den internationale konkurrence. Det er en kamp, vi ikke vil tabe, så med ITD Logtech Hub vil vi fra ITD give hele branchen, og ikke mindst ITD-medlemmerne, mulighed for at komme med i front på den teknologiske udvikling, siger Christian Sørensen Madsen.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lastbiltrafikken mellem Øst- og Vestdanmark har nogenlunde holdt niveauet
- Vestjysk vognmand tipper bagud med tre-akslet kærre
- Transportvirksomhed samler sine aktivteter i Ikast
- Svensk chauffør får stor bøde for persontransport og godstransport uden tilladelse
- Vognmand i Vivild valgte Volvo FH16
- Lastbilleverancerne faldt i juli
- Juli blev en positiv måned for varebilforhandlerne
- Tyve skærer færre kighuller i lastbiler
- Polsk politi anholder syv personer i sag om illegal cigaretproduktion og smugling
- - Det er et falsum
- Post-koncern kører pakker ud med elektriske lastbiler
- Erhvervsstyrelsens øger kontrolindsatsen overfor ulovlige ordinære udbytteudlodninger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst